Arap Koalisyonu Açiklamasi Husilerin Suudi Arabistan'a Gönderdigi Balistik Füze Imha Edildi

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan topraklarina gönderdigi balistik füzenin imha edildigini duyurdu.

Arap koalisyonunun Suudi Arabistan resmi haber ajansi SPA'da yer alan yazili açiklamasinda, Iran destekli Husilerin Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Cazan kentini balistik füze ile hedef aldigi belirtildi.

Suudi Arabistan hava savunmasinin balistik füzeyi imha ettigi kaydedilen açiklamada, Husilerin kontrolündeki Sana Havalimani'nin sinir ötesi düsmanca saldirilarin yapildigi bir askeri kislaya dönüstügü ifade edildi.

Husilerden konuya iliskin herhangi bir açiklama yapilmadi.

Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafindan etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yani sira IHA'lari da kullanarak, ülkenin bazi bölgelerini hedef aliyor.

Yemen'deki Iran destekli Husi milisler Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA