Ankara Valisi Sahin'den Keçiören'de Bir Binada Meydana Gelen Patlamayla Ilgili Açiklama

Ankara Valisi Vasip Sahin, Ankara’nin Keçiören ilçesinde bir binada meydana gelen patlama sonucu 4 kisinin yaralandigini, bir baba ve çocugunun hayatini kaybettigini açikladi.

Ankara Valisi Sahin'den   Keçiören'de  Bir Binada Meydana Gelen Patlamayla Ilgili Açiklama
Ankara Valisi Vasip Sahin, Ankara’nin Keçiören ilçesinin Kizlarpinari Caddesi’ndeki 114 numarali binada meydana gelen patlama sonucu yaralanan 6 kisiden bir baba ve çocugunun hayatini kaybettigini açikladi.

Binada meydana gelen patlama sonrasi olusan göçük nedeniyle 6 kisinin yaralandigini dile getirdi. Vali Sahin ekiplerin enkaz altinda arama kurtarma çalismalarinin devam ettigini belirtti.

Binada iki Türk vatandasi, Irakli Türkmen aile ile bir de Afgan ailenin yasadigini ifade eden Vali Sahin, “Ümidimiz enkaz altinda kimsenin olmadigi seklinde ama yine de bütün ihtimalleri degerlendirerek arkadaslarimiz incelemelerini devam ettiriyorlar. Yaralilarimizdan maalesef Irakli Türkmen ailede babayla küçük çocugunun vefat ettigi bilgisi geldi. Su anda 4 yaralimiz, 2 vefatimiz var maalesef” seklinde konustu.

Afgan ailenin bir baska komsusuna misafirlige gittigi için patlama esnasinda evde olmadiklarini söyleyen Sahin, “Binada toplamda 11 daire var. Bu dairelerin bir kismi bos, bir kisminda ikamet ediliyor. Yine belediye baskanimizin da söyledigi gibi bu alan kentsel dönüsüme tabi tutulabilir alan ama maalesef kentsel dönüsümle ilgili çalismalar bir sivil toplum kurulusumuz tarafindan mahkemeye götürüldügü için çalismalari durdurulan bir alan. Belediyemiz yine hukuki mücadelesini devam ettiriyor, insallah buralarda en kisa zamanda kentsel dönüsüm saglanarak vatandaslarimizin daha güvenli binalarda oturmasi temin edilecek” dedi.

Patlama yasanan binanin ruhsatli, iskani olan bir bina oldugunu söyleyen Sahin,” Bina, eski yönetmelik hükümleri dogrultusunda yapildigi için kentsel dönüsüme tabi olan alanlardan biri. Binada hem dogal gaz sistemi var hem de LPG kullaniliyor. Hangisinden kaynaklandigi ancak teknik incelemeden sonra anlasilacak” diye konustu.

Kaynak: İHA