ABD'de Film Setinde Yasanan Ölümlü Kazayla Ilgili Oyuncu Baldwin Ve Yapimcilara Dava Açildi

ABD'de film setinde karistigi ölümlü silah kazasiyla ilgili aktör Alec Baldwin ve film yapimcilarina dava açildigi bildirildi.

New Meksiko eyaletindeki film setinde, kendisine "yanlislikla" verilen silahi ateslemesi sonucu filmin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olan Baldwin ve filmin yapim ekibine senaryo danismani Mamie Mitchell tarafindan dava açildigi Amerikan medyasinda yer aldi.

"Rust" filminin çekim setinde yasanan kazadan sonra 911 acil hattini ilk arayan kisi oldugu söylenen Mitchell'in avukatlari tarafindan Los Angeles Yüksek Mahkemesine sunulan dosyadaki iddialar arasinda "saldiri, kasitli duygusal sikinti ve kasitli zarar verme" gibi suçlayici ifadelere yer verildi.

Mitchell'in avukatlari sikayet dosyasinda, "Atesli silahlarin güvenli bir sekilde kullanilmasini saglamak için tasarlanan her türlü güvenlik protokolü göz ardi edildi ve alinan önlemler tüm endüstri normlarina aykiriydi." ifadesini kullandi.

Dosyada ayrica, Baldwin'in "çekilecek olan sahnenin senaryosunda bir silah kullanma bulunmamasina ragmen" kasitli olarak dolu silahi kurup atesledigi iddia edildi.

Aktör Alec Baldwin, 21 Ekim'de New Mexico eyaletinde "Rust "isimli filmin çekimleri sirasinda kullandigi silahla 42 yasindaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmus, yaralanan 48 yasindaki yönetmen Joel Souza hastaneye kaldirilmisti.

Kaynak: AA