Içisleri Bakanligi 124 Sözlesmeli Personel Alacak

Içisleri Bakanligi, merkez ve tasra teskilatinda çalistirilmak üzere sözlü sinav ile 124 sözlesmeli personel alimi yapacak.

Resmi Gazete'de yer alan ilana göre, Içisleri Bakanligi merkez teskilatina 9 avukat, 3 insaat mühendisi, 2 harita mühendisi, bir makine mühendisi, 4 bilgisayar mühendisi, 4 yazilim mühendisi, 2 elektrik elektronik mühendisi, 2 elektronik haberlesme mühendisi, 2 endüstri mühendisi, bir arsiv uzmani, bir Ingilizce mütercim tercüman, bir sosyal çalismaci, 2 psikolog, tasra teskilatina ise 90 çagri karsilama personeli alinacak.

Sözlü sinava girecek adaylarda 2020 KPSS (B) grubu lisans mezunlari için KPSSP3, ön lisans mezunlari için KPSSP93 puan türünden en az 60 ve üzeri puan almis olma sarti aranacak.

Adaylar sinav basvurularini e-Devlet üzerinden Içisleri Bakanligi Kariyer Kapisi-Kamu Ise Alim ve Kariyer Kapisi "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresinden, e-Devlet sifresi ile elektronik ortamda yapabilecek. Ayrica adaylar, basvuru tarihleri arasinda Bakanligin "https://www.icisleri.gov.tr" adresli internet sitesinde yayimlanacak sinava iliskin duyuru içeriginde yer alan basvuru linki ile de basvuru yapabilmeleri için yönlendirilecek.

Basvurular, 29 Kasim saat 09.30'da baslayip, 3 Aralik saat 17.30'da sona erecek.

Alimlara iliskin detayli bilgilere, Resmi Gazete'nin Çesitli Ilanlar bölümündeki ilandan ulasilabilecek.

Kaynak: AA