Gaziantepli Sanayicilere Endüstri 4.0 Ve Dijital Dönüsüm Egitimi Verildi

Gaziantep'te, KoçSistem Bilgi ve Iletisim Hizmetleri AS ile Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) is birliginde kentteki sanayicilerin bilgilendirilmesine yönelik "Endüstri 4.0 ve Sanayide Dijital Dönüsüm Toplantisi" gerçeklestirildi.

GSO Baskani Adnan Ünverdi, GSO-Mesleki Egitim Merkezi'nde düzenlenen egitimdeki konusmasinda, sanayideki rekabetçiligin sürdürülmesinin önemli oldugunu söyledi.

Gaziantep'in ihracatta Türkiye'de 5. sirada yer aldigini ifade eden Ünverdi, "Ihracattaki basarilarimizi sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için de gençlerimizin katilimli olmasi ve dijital çagin olanaklarini sonuna kadar kullanmasi lazim. Biz sanayilesme devrimini hep kaçiran bir ülkeyiz. Bu devrimleri kaçiran olarak bu dijitallesmeyi kaçiramayiz, bizim için önemlidir." dedi.

Ünverdi, gençlerin sonuna kadar dijitallesmeden faydalanacagini dile getirdi.

Dijitallesmeyle ülke sanayisinde devrimlerin yapilabilecegine dikkati çeken Ünverdi, sunlari kaydetti:

"Biz sanayimizi çok ileri noktalara tasiyip, ekonomik anlamda dünyanin ilk 10'u degil, ilk 5'i arasina sokabiliriz. Bunun için bizim gücümüz ve firsatimiz var. Dünya ekonomisi su an pandemi psikolojisi nedeniyle Çin'den uzaklasmis durumda ve Avrupa ile dünya, tek tedarikçi ülkeyle devam edilemeyeceginin farkina vardi. Mutlaka ikinci bir ülke olmasi gerektiginin farkinda. Burada da avantaj bizdedir. Çünkü üretim merkezi olarak Avrupa'ya en yakin ülkelerdeniz. Hem kaliteli hem de uygun ürün üretebiliyoruz. Bu bizim sansimiz. Katma degerli ürünleri dijitallesmeyle üretmeliyiz."

KoçSistem Bilgi ve Iletisim Hizmetleri AS Genel Müdür Yardimcisi Can Baris Öztok ise Gaziantep'in ekonomik rekabette önemli firsatlari tasidigini belirterek, "Dijital dönüsüm tüm sirketlerimizin rekabetini artirmak için firsatlar sunuyor. Sadece batidaki sirketler degil, Gaziantep gibi ihracatta lider sehirlerin bu dönüsümü göz önünde tutmasi çok önemli." ifadelerini kullandi.

Konusmalarinin ardindan gazeteci ve yazar Serdar Kuzuloglu, endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti hakkinda söyleside bulundu.

Gün boyunca devam edecek etkinlige çok sayida sanayi kurulusunun yetkilileri ve girisimci katildi.

Kaynak: AA