Sel Felaketi Yasanan Ayancik'ta Yaralar Hizla Sarilmaya Devam Ediyor

Sel felaketi yasanan Sinop'un Ayancik ilçesinde, yaralarin sarilmasina yönelik çalismalar sürüyor.

Ilçede 11 Agustos'ta meydana gelen sel felaketinin ardindan köy yollari, köprü ve menfezlerde olusan tahribatlarin giderilmesi için baslatilan çalismalar hizla devam ediyor. Il Özel Idaresi ekipleri, köy yollarindaki bakim ve onarim çalismalarini sürdürürken, DSI ekipleri ise Ayancik Çayi içerisinde temizlik faaliyetleri yapiyor.

Selde yikilan köprülerin yeniden insa edilme süreçlerinin devam ettigi ilçede, yikilan 56 is yerinin ise kisa sürede tekrar insa edilmesi planlaniyor.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis, AA muhabirine, ilçenin selden zarar gören her noktasinda devletin tüm imkanlariyla çalismaya devam ettigini söyledi. Özellikle afette yikilan köprülerin insaatlarinin hizla devam ettigini vurgulayan Mavis, "Selde yikilan otogar köprümüzün yapimi devam ediyor. Artik sona dogru yaklasildi. Umuyorum kisa bir zaman sonra vatandaslarimiza hizmet vermeye baslayacak." dedi.

Ilçede sel sularinin 56 is yerini de yiktigini animsatan Mavis, "Esnafimizi geçici olarak kurdugumuz is yerlerine yerlestirmistik. Simdi kalici is yerlerinin yapim sürecine basladik. Yeni insa edilecek is yerlerinin ihalesi tamamlandi. Yakin bir zaman diliminde insalari baslayacak." diye konustu.

Kaynak: AA