Arjantin Halki Parlamento Seçimleri Için Sandik Basina Gitti

Arjantin'de 34 milyondan fazla seçmenin Kongrenin yeni üyelerini belirlemek için sandik basina gittigi parlamento seçimleri için oy verme islemi sona erdi.

Ulusal Seçim Mahkemesi, ülkenin karar alma mekanizmasi Kongrenin üst kanadi Senatonun 72 üyesinden 24'ü ile alt kanadi Temsilciler Meclisinin 257 üyesinden 127'sinin belirlendigi parlamento seçimleri için oy verme isleminin tamamlandigini duyurdu.

Baskent Buenos Aires'te oy kullanan Arjantinliler, AA muhabirine parlamento seçimlerine iliskin açiklamalarda bulundu.

20 yasindaki Inaqui Velazco, ülke siyasetinde degisime ihtiyaç duyuldugunu belirterek "Kongreye bakacak olursak, islerin yolunda gitmedigine ve ülkenin seçimler araciligiyla fikrini söylemesinin iyi olacagina inaniyorum. Ülkenin geneli böyle düsünüyor. Bu, ön seçimlerde görüldü. Degisimin olmasi için ben de oy vererek katkida bulunuyorum." diye konustu.

- "Aldigimiz ücretin yetmesini istiyorum"

25 yasindaki Laura Cardozo, seçimler hakkinda "Her seyden öte, bizim, çalisanlarin faydalanacagimiz, herkes için iyi bir sonuç çiksin. Gelecegin daha iyi olmasini, aldigimiz ücretin yetmesini ve kemer sikmak zorunda olmamayi isterim. Samimi olmak gerekirse çok çalismama ragmen kazancim bana yetmiyor ve sadece bir çocugum var." dedi.

Hükümeti elestiren 72 yasindaki Maria, parlamento seçimleriyle büyük bir degisim beklemedigini, büyük degisim için Alberto Fernandez hükümeti döneminin bitmesi gerektigini söyledi.

Vatandaslik görevini yerine getirmek için oy kullandigini söyleyen 43 yasindaki Martin, "Kongrede yer alacak üyeleri seçecegiz, politik güçler arasinda daha iyi bir denge olmasini bekliyoruz. Ben Kongrede daha çok yürütme organinin siyasi kararlarina yön ve sinir vermeye yönelik kanunlar görmek isterim." diye konustu.

Demokrasiyi savundugu için oy kullandigini söyleyen 42 yasindaki Paola, "Ülkemizdeki durumu degistirmek için yapilan önerilerin, halkin tamamini kapsayan, daha adil ve daha dengeli olmasi için oy kullandim." ifadelerini kullandi.

Seçim sonuçlarinin halkin karariyla ülkenin ilerlemesine katki saglamasini bekledigini söyleyen 55 yasindaki Ignacio, "Ülkenin daha demokratik bir sisteme sahip olmasi için siyasi kesimlerin dengeli güçte oldugu, kesin çogunlugun olmadigi daha esit bir Kongre olmasini isterim." yorumunda bulundu.

Kaynak: AA