Türkiye'de Yasayan Bulgaristan Vatandaslari Sandiga Kostu

Bulgaristan’da bugün gerçeklesen Cumhurbaskanligi seçimlerinde ilk kez parti lideri bir Türk aday da mücadele edince, Türkiye’de yasayan çifte vatandaslar oy kullanmak için sandiga kostu.

Türkiye'de Yasayan Bulgaristan Vatandaslari Sandiga Kostu


Bulgaristan’da bugün gerçeklesen seçimlerde ilk kez parti lideri bir Türk aday, Cumhurbaskanligi için yarisiyor. Mustafa Karadayi, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin adayi olarak mücadele veriyor. Türkiye’de yasayan çifte vatandaslarin oy kullanmalari için Türkiye’de 126 sandik kuruldu.

Edirne’de 75. Yil ilkokulu’nda kurulan sandikta oy kullanma islemleri sabah saat 07.00’de basladi.

Sabahin erken saatlerinde sandiga kosan seçmenler, korona virüs tedbirleri kapsaminda oy kullandilar. Çifte vatandaslik sahibi seçmenler bu aksam saat 20.00’ye kadar oy kullanabilecekler.

"Zamaninda çok çektik"

Edirne’de yasayan ve oy kullanan çifte vatandaslik hakkina sahip Ayse Uyar, "Zamaninda çok çektik, bizleri Türkçe konusturmadilar. Hakkimizi almak için oyumuzu kullandik. Oy kullanirken o günler gözümde canlandi"dedi.



"Gözümü uyku girmedi"

Bir diger seçmen Hatice Korkmaz da, aksamdan beri gözüne uyku girmedigini belirterek, sabahin ilk oyunu kullanmaya geldigini söyledi.

Korkmaz, Bulgaristan’daki haklarini istedigini belirtti.



"Bulgaristan’da Türk’ün varligini ispatlayacagiz"

Bir diger seçmen Erhan Vatansever de, Bulgaristan’da Türk varligini ispatlamak için oy kullanmaya geldigini söyledi.

Vatansever, "Bulgaristan zaten bizim ülkemiz, demokratik hakkimizi kullanmaya geldik"dedi.

Kaynak: İHA