Tunus Ve Libyali Liderler, Uluslararasi Libya Konferansi Sonuçlarini Görüstü

Tunus Basbakani Necla Buden Ramazan, Libya Basbakani Abdulhamid Dibeybe ve Baskanlik Konseyi Baskani Muhammed el-Menfi ile görüserek Uluslararasi Libya Konferansi sonuçlarini degerlendirdi.



Tunus hükümetinden yapilan yazili açiklamaya göre, Basbakan Ramazan, Libyali mevkidasi Dibeybe ile Fransa'nin baskenti Paris'te bir araya geldi.

Her iki ülkenin Disisleri bakanlarinin da hazir bulundugu görüsmede, Paris'te düzenlenen Uluslararasi Libya Konferansi sonuçlari ele alindi.

Hükümetten yapilan bir diger açiklamaya göre de Ramazan, Paris'te Baskanlik Konseyi Baskani Menfi ile de bir araya gelerek, seçim ve ekonomik meseleler gibi ortak öneme sahip konulari ele aldi.

Konferans sonuçlarinin degerlendirildigi görüsmede, Ramazan, Libya'ya ve 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan seçimlere tam destegini yineledi.

Fransa'nin baskenti Paris'te cuma günü Fransa, Almanya ve Italya'nin es baskanliginda Uluslararasi Libya Konferansi düzenlenmisti.

Konferansin sonuç bildirisinde, Libya'da 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan baskanlik ve parlamento seçimlerinin "özgür, kapsayici, seffaf ve güvenilir" olmasinin önemi vurgulanmis, seçim sürecini baltalamaya çalisanlara yaptirimlar uygulanmasi gerektigi üzerinde durulmustu.

Kaynak: AA