Trakya'da Yasayan Çifte Vatandaslar, Bulgaristan'daki Seçimler Için Oy Kullanmaya Basladi

Trakya'da yasayan çifte vatandaslik sahibi kisiler, Bulgaristan'daki parlamento ve cumhurbaskanligi seçimleri için sandik basina gitti.

Seçimler için Edirne'de 3, Kirklareli'nde 7, Tekirdag'da ise 12 sandik kuruldu.

Edirne'de çifte vatandaslar, Bulgaristan Baskonsoloslugu ile 75. Yil Ilkokulu'nda iki sandikta oylarini kullandi.

Çifte vatandaslarin oy verme islemlerinden önce sandik görevlilerince pasaport ve kimlik bilgileri kontrol edildi.

Oyunu kullanan vatandaslardan Ayse Uyar (65), seçimlerin özellikle Bulgaristan'da yasayan Türkler için hayirli olmasini diledi.

Bulgaristan'da zamaninda Türklerin çok büyük sikintilar çektigini dile getiren Uyar, "Türkçe konusturmadilar. Hep Bulgarca yazmamizi istediler. Biz bunlar için de çalistik. Simdi haklarimizi almak için oyumuzu kullaniyoruz. Insallah haklarimizi aliriz." dedi.

Kirklareli'nde yasayan çifte vatandaslar Kirklareli TOBB Anadolu Lisesi'nde sandik basina gitti.

Kirklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanisma Dernegi Baskani Erol Ates, gazetecilere, Türkiye'de 126 sandikta oy kullanildigini animsatti.

Seçime sabahin erken saatlerinde yogun bir katilim oldugunu ifade eden Ates, seçimlerin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Bu seçimin digerlerinden daha önemli oldugunu vurgulayan Ates, "Hayirlisiyla Bulgaristan Cumhuriyeti'nin parlamento ve cumhurbaskanligi seçimini üçüncü defa yine basladi. Bu seçim bizim için daha önemli. Ilk kez bir cumhurbaskani adayimiz var. Seçimlerin hayirlisiyla geçmesini temenni ediyoruz. Herkesi tekrardan sandiklara davet ediyoruz. Insallah bu defa umdugumuz gibi olur ki bu seçimler tekrarlanmaz.

Kirklareli'nde 7 sandik var. 8 bin civari seçmen var. Bizim için parlamento seçiminden daha önemli olmasinin sebebi cumhurbaskani adayinin ilk defa Türk Müslüman bir adayin olmasi bizler için ayri bir önem kazaniyor. Tarihte ilk kez Türk partisinin genel baskani aday oldu." diye konustu.

Gülseren Kiran da çifte vatandas olarak Bulgaristan seçimleri için oy kullandigini belirtti.

Bulgaristan'da dogdugunu ve uzun yillar yasadigini aktaran Kiran, 1989 yilinda Türkiye'ye göç ettiklerini animsatarak " Haklarimizi savunmamiz için haklarimizi kazanmak için oy kullanmamiz gerekiyordu biz de vatandaslik görevimizi yerine getirdik. Bu seçim üçüncü kez tekrar ediliyor. Çok önemli." seklinde konustu.

Asya Sert ise oy kullanarak vatandaslik görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Tekirdag'da da yasayan çifte vatandaslar sandik basina giderek oylarini kullandi.

Kaynak: AA