Suudi Arabistan Öncülügündeki Koalisyon, Yemen'de 80 Husinin Öldürüldügünü Duyurdu

Husiler ise 'koalisyon güçlerine bagli parali askerlerin 10 Husi esirini infaz ettigini' ileri sürdü.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, son 24 saatte Yemen'in farkli bölgelerinde 80 Husi milisin öldürüldügünü duyururken, Husiler ise koalisyonu, mensuplarindan 10 kisiyi infaz etmekle suçladi.

Koalisyon güçlerinden yapilan yazili açiklamada, Marib vilayetindeki Sirva, El-Cevf ve El-Beyda bölgelerinde Husilerin ve araçlarinin hedef alindigi belirtildi.

Açiklamada son 24 saatte yapilan operasyonlarda 80 "terörist unsurun" etkisiz hale getirildigi ve 19 askeri aracin imha edildigi ifade edildi.

Öte yandan, Husilere bagli Esir Isleri Komitesinin Twitter hesabindan yapilan açiklamada, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçlerine bagli parali askerlerin Hudeyde'de 10 Husi esirini infaz ettigi iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak Birlesmis Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ise BM'yi ve bagli kuruluslarini bu infazlari sorusturmak için ciddi adimlar atmaya ve tüm mahkumlarin haklarinin korunmasi için uygun önlemleri almaya çagirdi.

Suçlamayla ilgili koalisyon güçlerinden su ana kadar bir açiklama yapilmadi.

Yemen'deki Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA