Usak Merkezli Suç Örgütüne Yönelik Operasyonda Gözaltina Alinan 17 Süpheliden 12'Si Tutuklandi

Usak merkezli Ankara ve Mugla'da organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 17 süpheliden 12'si tutuklandi.

"Silah kaçakçiligi", "tehditle çek senet tahsil etmek", "tehdit", "uyusturucu ticareti" "yagma" gibi suçlari isledigi öne sürülen organize suç örgütü üyelerinin yakalanmasina yönelik operasyonda Usak merkezli Ankara ve Mugla'da düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 17 süpheliden 5'i emniyette ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakildi.

Islemleri tamamlanan 12 süpheli ise Banaz ilçesinde adliyeye sevk edildi.

I.D. (35), A.G. (45), I.S. (29), I.Ö. (30), M.S.Ö. (23), C.E. (33), I.P. (32), S.U. (38), H.A.K. (35), A.A. (32), M.M. (38) ve M.K. (39) çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerince 9 Kasim'da Usak, Ankara ve Mugla illerinde organize suç örgütüne yönelik 27 adrese 47 ekip, 220 polisin katiliyla es zamanli safak operasyonu düzenlenmis, aralarinda örgüt lideri ve yöneticilerinin de bulundugu 17 süpheli gözaltina alinmisti.

Adreslere ve süphelilere ait araçlarda yapilan aramada, 5 ruhsatsiz tüfek, 4 ruhsatsiz tabanca, 2 kurusiki tabanca, çok sayida fisek ve mermi ile 2,5 kilogram esrar ele geçirilmisti.

Öte yandan sorusturma sirasinda örgütle iliskisi bulunan ve hakkinda "kasten adam öldürme" suçundan 20 yil kesinlesmis hapis cezasi bulunan I.K.'nin (61) de yakalanarak cezaevine gönderildigi ögrenildi.

Kaynak: AA