(ÖZEL) Istanbul'da 'Sim Kart' Çetesine Yönelik Es Zamanli Operasyon

Istanbul’da nitelikli dolandiricilik yapan çeteye yönelik es zamanli operasyon düzenlendi. Operasyon kapsaminda çok sayida süpheli gözaltina alindi.

(ÖZEL) Istanbul'da 'Sim Kart' Çetesine Yönelik Es Zamanli Operasyon
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, il genelinde dolandiricilik yapan çeteye yönelik es zamanli operasyon düzenledi.

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Subesine bagli ekipler, kent genelinde kargo çalma, baskalarina ait kredi karti ile alisveris, bir malin uzaktan alinarak kart bilgileri ile ödeme yapilmasi, oltalama yöntemi ve pos cihazindan kredi karti kopyalama, sahte kimlikle yedek sim kart çikarma, e-devlet sifresi alma, banka karti çikarma, mobil bankacilik hizmetlerini aktif hale getirerek hesaplarin bosaltilmasi gibi birçok alanda nitelikli dolandiricilik yapan çeteye es zamanli baskin düzenledi.

Istanbul merkezli gerçeklestirilen operasyonda adresler didik didik arandi. Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin yani sira özel harekat polisleri de operasyona destek verdi. Öte yandan, baskin yapilan adreslerden biri de Esenyurt Örnek Mahallesi 1354 Sokak’ta bulunan 4 katli binanin 3. katindaki bir dairede oldu. Adreste çete mensubu 1 kisi gözaltina alindi. Operasyonla ilgili çalismalarin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA