'Kocasinan Okuyor' Projesinde Ögrencilere Kitap Seti Dagitildi

Kocasinan Belediyesi’nin Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte ortak yürüttügü ‘ Kocasinan Okuyor’ projesi kapsaminda Kocasinanli ögrencilere bir haftalik ara tatili kitap okuyarak geçirmeleri için hazirlanan kitap setlerinin dagitimi gerçeklestirildi.

'Kocasinan Okuyor' Projesinde Ögrencilere Kitap Seti Dagitildi
Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar ile Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse’nin de katildigi programda ilçe genelinde bulunan 16 ilkögretim okulunda kitap seti dagitimi yapildi. Ögrenciler ile sohbet ederek birlikte kitap okuyan Baskan Çolakbayrakdar, içerisinde 8 farkli kitabin bulundugu setleri ögrencilere dagitti.



“BASKAN AMCAN SANA HEP DESTEK OLACAK”

Baskan Çolakbayrakdar, ögrenciler için kaleme aldigi mektubunda ayda en az bir kitap okumalari tavsiyesinde bulunarak su ifadelere yer verdi ;

“Merhabalar, Öncelikle sana selam ve sevgilerimi iletiyorum. Biliyorsun ki insanlar okuyarak bilgi ve fikir sahibi olurlar. Daha sonra ise hayatlarini bu fikir ve bilgiler üzerine insa ederler. Daha önce kaç kitap okudugunu bilmiyorum ama senden bir ricam var. Lütfen ayda en az bir kitap oku, yazarin dünyasina gir ve senin için nasil bir karsiligi oldugunu kesfet.

Bir de okurken kursun kalemle önemli buldugun yerlerin altini çizmeni, kitabin etrafina küçük notlar almani ve aradan zaman geçtikten sonra o kitabi tekrar eline alip söyle bir göz gezdirmeni tavsiye ediyorum. Ben öyle yapiyorum ve inan bana bunun keyfi gerçekten çok daha güzel. Sadece kendini degil ayni zamanda çevrendeki tüm deger verdigin, sevdigin insanlari da bu söylediklerime dahil etmeni çok isterim. Sen yeter ki oku, ögren ve düsün Unutma sen bunlari yaptikça Baskan amcan sana hep destek olacak ve seninle her zaman gurur duyacak Sevgiyle ve bilgiyle kal”

KITAP OKU, ÖDÜLÜ KAZAN

Bir haftalik ara tatilde Kocasinanli ögrencilerin tatillerini kitap okuyarak geçirmelerinin hedeflendigi ‘Kocasinan Okuyor’ projesi kapsaminda düzenlenen ödüllü yarismaya da katilan ögrenciler, laptop, tablet ve bisiklet gibi çesitli ödüller kazabilecek. Kocasinan Kaymakamligi, Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile hayata geçirilen ‘ Kocasinan Okuyor’ Projesi ödüllü kitap okuma yarismasina katilmak isteyen ögrenciler okul idarelerine basvurabilecek.
Kaynak: İHA