Bursa'da Kuyumcu Soydu, Istanbul'da Yakalandi

Bursa’nin Osmangazi ilçesinde, bir kuyumcuyu silahla soyarak 100 bin lira degerinde altin çalan süpheli Istanbul’da yakalandi.

Bursa'da Kuyumcu Soydu, Istanbul'da Yakalandi
Olay, merkez Osmangazi ilçesine bagli Barbaros Mahallesi’ndeki kuyumcuda meydana geldi. Sabah saatlerinde gelerek is yeri sahibi S.K’ye silah dogrultarak aralarinda imitasyon bileziklerin de bulundugu altinlari çalan süpheliyi yakalamak için Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subeye bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Ekipler, çok sayida güvenlik kamerasini inceleyerek kisa sürede soygunu gerçeklestirilen kisinin K.I. (24) oldugu tespit etti. Ekipler, kaçan zanliyi teknik ve fiziki takibe aldi.

Zanlinin, soygunu gerçeklestirdikten sonra ormanlik alana kaçtigini ve buradan ticari taksiye binerek Yalova’ya kaçtigini ve son olarak da Istanbul’a kaçtigini belirledi. Bursa polisi, Kartal ilçesinde bos bir fabrikada saklandigi tespit etti. K.I’yi soygundan 6 saat sonra silah ve çaldigi altinlarla yakaladi. K.I’nin kaçmasina yardim ettigi öne sürülen F.B. (49), B.P. (47) ve M.Y.P. (19) ayni fabrikada gözaltina alindi.

Ardindan Bursa’ya getirilen 4 süpheli, emniyetteki sorgularinin ardindan savciliga sevk edilecegi ögrenildi.

Soygun ani güvenlik kamerasina yansidi

Gerçeklestirilen soygun kuyumcuda bulunan güvenlik kameralarinca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, süpheli K.I’nin yarisi açik olan kepenkten içeriye girdigi, ardindan is yeri çalisani S.K’yi tehdit ederek kasadan aldigi altinlari çantaya doldurarak kaçtigi görülüyor.
Kaynak: İHA