TBMM Baskani Sentop'tan 10 Kasim Mesaji Açiklamasi

'Atatürk, milletimizin tam bagimsizlik idealini sahsinda somut hale getirmis bir liderdir' 'O ve yol arkadaslari, sonraki kusaklara sadece bir vatan emanet etmekle kalmamis, ugruna can verme kararliligina sahip oldugumuz milli bir ülkü ve milli bir irade birakmislardir'.

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatinin 83. yili dolayisiyla mesaj yayimladi.

Sentop, mesajinda, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk baskani, Milli Mücadele'nin baskomutani, Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatinin 83. yilinda saygi ve sükranla andiklarini belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamanin, "Onun, Türk milletiyle birlikte yedi düvele karsi verdigi mücadeledeki liderligini örnek alarak Türkiye'nin milli menfaatlerini daima önde tutmak, tam bagimsizlik, onurlu bir gelecek, bilimsel ilerleme ve kalkinma mirasina sahip çikmak" oldugunu vurgulayan Sentop, mesajinda sunlari kaydetti:

"Atatürk, milletimizin tam bagimsizlik idealini sahsinda somut hale getirmis bir liderdir. O ve yol arkadaslari, sonraki kusaklara sadece bir vatan emanet etmekle kalmamis, ugruna can verme kararliligina sahip oldugumuz milli bir ülkü ve milli bir irade birakmislardir.

Bütün dünya karmasa içinde çalkalanirken bugün ülkemiz baris ve huzur içerisinde gelecege dogru yürüyorsa, bu durum, onun liderliginde Milli Mücadele kahramanlarinin önümüze koydugu hedef, vizyon ve bizlerin bu ugurda kararli mücadelesiyle mümkün olmaktadir. Herkes sunu iyi bilmelidir ki milletimiz, tam bagimsiz ve yeniden büyük Türkiye ideali yolunda ebediyete kadar azim ve kararlilikla yürümeye devam edecektir."

Kaynak: AA