Kizilay'dan Topluma Önemli Çagri 'Gönüllü Ol'

Türk Kizilay Bilecik Kadin Kollari Baskanliga Sevcan Uzun, Her yil 29 Ekim-4 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Kizilay Haftasi, bu yil da yurt genelinde çesitli etkinliklere sahne oldugunu belirterek, "Kizilaycilik kültürünü bu yilin temasi olan ’Gönüllülük’ üzerinden anlatacak" dedi.

Kizilay'dan Topluma Önemli Çagri 'Gönüllü Ol'
Uzun, yaptigi yazili açiklamada, "Türk Kizilay, tüm illerde es zamanli olarak sube ve temsilcilikleri ve 170 binden fazla gönüllüsü araciligiyla haftanin anlam ve önemini, Kizilaycilik kültürünü bu yilin temasi olan ’Gönüllülük’ üzerinden anlatacak. Gönüllülük ilkesini ve Kizilaycilik ruhunu herkese asilamayi hedefliyoruz. Kuruldugu 1868 yilindan bu yana ayrim gözetmeksizin insan istirabini dindirmek ilkesiyle hareket eden Kizilay, toplumsal dayanisma ve sosyal refahi arttirmak, muhtaç insanlara barinma, beslenme ve saglik yardimi ulastirmak gibi görevlerin yani sira kan, afet, uluslararasi yardim, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, saglik, ilk yardim, egitim, gençlik ve mineralli su isletmeleri alanlarinda da faaliyet gösteriyor. Geçen yil Covid-19 pandemisinin gölgesinde EBA TV araciligiyla faaliyetlerini ögrencilere anlatan Kizilay, bu yil 81 ilde genç nesilleri farkli etkinliklerle bir araya getiriyor" dedi.

"Kizilay Haftasi’nda çocuklar ve gençler Kizilaycilik kültürünü ögreniyor"

Kizilay Haftasi’nda birlik beraberlik ve gönüllülük temasinin, herkese asilanmasi için çalistiklarini kaydeden Türk Kizilay Bilecik Kadin Kollari Baskanliga Sevcan, "Halkin sagduyusunu, vicdanini, hosgörüsünü, sefkatini ve iyilik severligini insanliga hizmete dönüstürmekten haz duymak’ olarak tanimlanan Kizilaycilik, ilke ve degerlerini ülke genelinde yayginlastirarak yeni iyilik dervislerini topluma kazandirmayi hedefliyor. Kizilay Haftasi’nda yapilan etkinliklerle de 1943 yilindan bu yana Kizilaycilik kültürü yasatilmaya çalisiliyor. Bursa Sube olarak düzenledigimiz etkinliklerle bu çabaya katki sunmaya çalisiyoruz” diye belirtti.

Kaynak: İHA