Hindistan Ve Japonya, Bölgedeki Statükonun 'Güç Kullanilarak Tek Tarafli Degistirilmesine' Karsi

Hindistan ve Japonya Basbakanlari, bölgede "güç kullanilarak statükonun tek tarafli degistirilmesine" karsi çikacaklarini bildirdi.

Hindistan Basbakani Narendra Modi ile telefonda görüsen Japonya Basbakani Kisida Fumio, ikili ve bölgesel gelismeleri ele aldi.

Japonya Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, iki mevkidas, ABD, Avustralya, Hindistan ve Japonya is birligindeki Quad ittifakinin önemini vurguladi.

25 dakika süren görüsmede Modi ve Kisida, bölgede "güç kullanilarak statükonun tek tarafli degistirilmesine ve ekonomik baskilara" karsi çikacaklarini belirtti.

Kuzey Kore'nin füze denemelerini barisa ve güvenlige tehdit olarak niteleyen Kisida, Kuzey Kore'nin alikoydugu Japon vatandaslari konusunda Hindistan'in destegini istedi.

"Iliskilerin özel stratejik ve küresel ortakligin yeni bir seviyeye çikarilmasinda" mutabakata varilan görüsmede, Kisida'nin uygun bir zamanda Hindistan'i ziyareti konusunda anlasildi.

Iki ülke arasinda diplomatik iliskilerin kurulmasinin gelecek yil 70. yil dönümünün önemine dikkati çeken ikili, personel degisimi ve ulusal güvenlik dahil birçok alanda is birligi yapilmasinda görüs birligine vardi.

Kaynak: AA