58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu (1)

Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda 'En Iyi Film', Ferit Karahan'in yönettigi 'Okul Tirasi' seçildi Ulusal Film Yarismasi'nda 'En Iyi Kadin Oyuncu' ödülünü, 'Zuhal' filmindeki rolüyle Nihal Yalçin aldi, 'En Iyi Erkek Oyuncu' ödülünün sahibi ise 'Kafes' filmindeki performansi ile 'Tarhan Karagöz' oldu.

58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda En Iyi Film Ödülü, Ferit Karahan'in yönettigi "Okul Tirasi" filmine gitti.

Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla bu yil 58'ncisi düzenlenen festivalin kapanis ve ödül töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Antalya Spor Salonu'nda yapildi.

Sunuculugunu Sevval Sam ve Yekta Kopan'in yaptigi gece, Sam'in konseri ile basladi.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalya'nin Manavgat ilçesi basta olmak üzere birkaç ilçede ayni anda baslayan ve günler süren orman yangini hatirlatarak, Türkiye'nin tarihinde en büyük yangini yasadiklarini söyledi.

Bu nedenle festival kapsaminda hatira ormani olusturduklarini ve ilk fidanlari diktiklerini dile getiren Böcek, "Festival bize güç verdi, umut verdi. Festival ve sinema isigi bir kez daha Antalya ve ülkemizi aydinlatti." dedi.

- En Iyi Kadin Oyuncu Nihal Yalçin, En Iyi Erkek Oyuncu Tarhan Karagöz

Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda, En Iyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi "Kafes" filmindeki rolüyle Tarhan Karagöz, En Iyi Kadin Oyuncu Ödülü'nün sahibi ise "Zuhal" filmindeki rolüyle Nihal Yalçin oldu.

Oyuncu Tarhan Karagöz, ödül aldigi için heyecanli oldugunu söyledi. Ödülü beklemedigini ifade eden Karagöz, kendisine ödüle layik gören jüri üyelerine tesekkür etti.

Ödülünü alan oyuncu Nihal Yalçin da ekibine destek tesekkür etti. Çok incelikli ve keyifli bir is çikardiklarini dile getiren Yalçin, "Filmi seyrettikten sonra bana kadin oyuncu vermezler diye düsündüm. Güçlü rakiplerim yoktu büyük ihtimalle. Bu ödül çok kiymetliydi. Yaptigim isin emeginin karsiligi verilmesi çok keyifliydi. Isimi yapabildigim ve ödüllendirildigim için çok mutluyum. Oldukça yogun kadinla filmi çektik." diye konustu.

- En Iyi Film, Okul Tirasi

En Iyi Senaryo Ödülü "Okul Tirasi" filmiyle Ferit Karahan ve Gülistan Acet'e, En Iyi Yönetmen "Kerr" filmiyle Tayfun Pirselimoglu'na verildi.

En Iyi Film ise Ferit Karahan'in yönettigi "Okul Tirasi" seçildi. Ödülünü Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'dan alan yönetmen Karahan, "Bu ödülü, salgindan etkilenen ve yasamini yitiren basta babam olmak üzere tüm Kovid-19 magdurlarina adiyorum." dedi.

(Sürecek)
Kaynak: AA