GÜNCELLEME - Japonya'da 5,9 Büyüklügünde Deprem Oldu

Depremin büyüklügü 6,1'den 5,9'a revize edildi Tokyo'da 1'i agir 16, Çiba'da 9, Kanagawa'da 7, Saitama'da 3 kisi yaralandiBASBAKANIN AÇIKLAMASI, YARALI SAYISI VE DETAYLAR EKLENDI.

Japonya'nin baskenti Tokyo'nun kuzeydogusunda 5,9 büyüklügünde deprem meydana geldi.

Japonya Meteoroloji Ajansina (JMA) göre, Tokyo metropolünün kuzeydogusundaki Çiba eyaletinde meydana gelen 5,9 büyüklügündeki deprem, yerel saatle 22.41'de ve yerin 80 kilometre derinliginde gerçeklesti.

Ajans, daha önce 6,1 seklinde açikladigi depremin büyüklügünü 5,9 olarak revize etti.

Deprem Tokyo ve çevresindeki Kanagawa ve Saitama eyaletlerinde de hissedildi. JMA, depreme bagli tsunami uyarisinda bulunmadi.

Kabine Bas Sekreteri Matsuno Hirokazu, Tokyo'da 1'i agir 16 kisinin yaralandigini bildirdi.

Bölge valiliklerinin açiklamalarina göre, Çiba'da 9, Kanagawa'da 7, Saitama'da 3 kisi yaralandi.

Ajans, depremin, Mart 2011'de ülkenin kuzeydogusunda meydana gelen 9 siddetindeki sarsinti sonrasi, baskent metropolünde hissedilen en kuvvetli deprem oldugunu açikladi.

JMA, benzer büyüklükteki artçi sarsintilarin sürebilecegi, kaya düsmesi ve toprak kaymalarina karsi tedbirli olunmasi yönünde uyarida bulundu.

Basbakan Kisida Fumio, düzenledigi basin toplantisinda, Basbakanlik Ofisi'nde olusturulan görev gücünün hasar tespit çalismalari yürütecegini açikladi.

Tokyo metrosu dahil yerel tren seferleri ile baskenti, Kobe'ye baglayan Tokaido hizli tren hattinda, ulasima ara verildigi belirtildi.

Baskentin kuzeydogusundaki Ibaraki'de, Japan Atomic Power (JAPC) bünyesindeki Tokai 2 nükleer santralinde anormallik yasanmadigi bildirildi.

Depremin merkez üssü Çiba'daki Narita Havalimani'nda hasar olusmadigi kaydedildi.

Kyodo ajansi, deprem sonrasi Tokyo'da yaklasik 250 evde elektrik kesintisi yasandigini aktardi.
Kaynak: AA