Ulus'ta Ahsap Egitim Ve Üretim Atölyesi Için BAKKA Ile Destek Sözlesmesi Imzalandi

Bartin'da Ulus Belediyesinin "Güçlü Kadin Güçlü Yarin" projesinin destek sözlesmesi imzalandi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda yürütülen 2021 yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda desteklenecek proje için imzalar Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Yönetim Kurulu Baskan Vekili Bartin Valisi Sinan Güner'in de katildigi programda BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ile Ulus Belediye Baskani Hasan Hüseyin Uzun tarafindan atildi.

Ulus Belediye Baskani Hasan Hüseyin Uzun, gazetecilere, projeyle Ulus Belediye binasi arkasinda yer alan atil durumdaki eski belediye otelini islevsel hale getirerek 350 metrekare alanda Ahsap Atölyesi ve Egitim Merkezi kuracaklarini söyledi.

Belediye binasi yanindaki depo ve meydan alaninin proje faaliyetleri için depo ve satis alani olarak düzenleyeceklerini kaydeden Uzun, "Proje kapsaminda Ulus Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfindan destek alan 171 kadin 39 engelli vatandas arasindan mülakatla seçilecek 27 kisiye is sagligi ve güvenligi, ahsap isleme-boyama-montaj ve ahsap ürün tasarimina yönelik mesleki egitim verilecek. Projeyle Ulus Doga Kenti Kadin Girisimi Kooperatifi ile ahsap oyuncak, ahsap zücaciye, ahsap oyun parki ve bahçe-balkon ürünleri üretiminde gelir kazanimi öngörülmektedir. Proje istirakçileri arasinda yer alan 3 firma Bartin Valiligi koordinesinde hazirlanan 'Bartin Ilimizde 74 Tarimsal Proje' kitapçiginda yer verilen ahsap atiklarini degerlendirilmesi proje fikrini bu projeyle gerçeklestireceklerdir. Projeyle üretilecek ürünler düzenlenecek fiziki satis alaninda ve internet siteleri ile sosyal medya araçlari üzerinden dijital mecrada satisa sunulacaktir." ifadelerini kullandi.

Projeyle kirsal kalkinma, kadinlarin is gücüne katilimi ve kooperatifçiligin gelisimine katki saglanmayi hedeflediklerini de aktaran Uzun, BAKKA'nin toplam 1 milyon 333 bin 339 TL bütçeli proje için 1 milyon 200 TL hibe destegi saglayacagini da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA