Sabanci Holding, Philip Morris Türkiye'deki Hisselerin Devir Sürecini Baslatti

Pay devirlerinin bu yilin son çeyreginde tamamlanmasi hedefleniyor.

Sabanci Holding, Philsa Philip Morris Sabanci Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret AS (PHILSA) ve Philip Morris SA, Philip Morris Sabanci Pazarlama ve Satis AS'de (PMSA) sahip oldugu hisselerin tamamini, sirketlerin çogunluk hissedari Philip Morris International (PMI) ve/veya istiraklerine devretmeyi planliyor.

Holdingden yapilan açiklamaya göre, Philip Morris International (PMI), bu sirketlerin yüzde 75'ini, 1990'li yillarin basindaki kuruluslarindan bu yana istirakleri araciligiyla elinde bulunduruyor.

PMI, Sabanci Holding'in PHILSA ve PMSA'daki hisselerinin tamamini (yüzde 25) alma planiyla bugün Rekabet Kurumuna basvuruda bulundu.

Planlanan 2 milyar 887 milyon TL tutarindaki hisse devir bedeli kapanis tarihinde ve 2021 mali yilinin sona ermesini takiben önceden belirlenmis bir takim düzeltmelere tabi tutulacak.

Gerekli kosullarin saglanmasi ve ilgili onay ve izinlerin alinmasi kosuluyla Sabanci Holding ve PMI'in istiraki arasinda baglayici pay alim-satim sözlesmesinin imzalanmasi ve pay devirlerinin 2021 yilinin son çeyreginde tamamlanmasi hedefleniyor.
Kaynak: AA