Lübnan'da Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan'in Ziyareti Protesto Edildi

Lübnan'in baskenti Beyrut'ta toplanan bir grup vatandas, Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan'in Beyrut'ta gerçeklestirecegi ziyareti protesto etti.

Baskent Beyrut'un Esrefiye bölgesinde yer alan Sasin Meydani'nda toplanan onlarca vatandas ve aktivist, resmi temaslarda bulunmak üzere bu aksam ülkeye gelmesi beklenen Iranli Bakan Abdullahiyan'in ziyaretine karsi bir yürüyüs yapti.

Lübnan Disisleri Bakanligi binasinin önüne kadar yürüyen eylemciler, ülkede ordunun disindaki güçlerin silahlarini birakmasi yönündeki uluslararasi kararlarin yürürlüge girmesi talebinde bulundu.

Iran destekli Hizbullah'in Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'in Beyrut Limani'nda geçen yil infilak eden amonyum nitrattan haberdar oldugunu savunan eylemci grup, "Burasi Lübnan, mollalar rejimine hayir", "Ne silah ne füzeler ne de terör hak ve adaletten daha güçlü degildir", "Iran Lübnan'dan disari" ve "Isgalci Iran'in Lübnan üzerindeki vesayeti kalksin" yazili pankartlar tasidi.

Eylemciler adina bir konusma yapan Degisim Hareketi Baskani Elie Mahfuz, "Lübnanlilar olarak, isgalci Iran'in Disisleri Bakani'nin Lübnan'i ziyaret etmesine karsi oldugumuzu dillendirmek için burada bulunuyoruz. Bu ziyaretle 'Lübnan Cumhuriyeti'nin isgal altinda oldugu ve Iran nüfuzunun bir uzantisindan ibaret oldugu' mesaji verilmek isteniyor." dedi.

Mahfuz, kalkinma ve medeniyet çaginda olmalarina ragmen isgal nedeniyle karanlik dönemi yasadiklarini öne sürdü.

Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan'in, yarin Beyrut'ta resmi temaslarda bulunmak üzere bu aksam Lübnan'a gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA