Kars'taki 'Bilim Dogudan Yükselir Bilim Senligi'ne 12 Ilden 58 Proje Katildi

Kars'ta, Türkiye Bilim Teknik ve Arastirma Kurumu (TÜBITAK) "Bilim Dogudan Yükselir Bilim Senligi", 12 ilden 58 projenin katilimiyla basladi.

Fahrettin Kirzioglu Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen senligin açilisinda ögretmenler, ögrencileriyle hazirladigi birbirinden farkli materyali sergiledi.

Atölye liderlerinin projelerini anlatip yapilacak çalismalar hakkinda egitim verdigi senlik 4 gün sürecek.

Vali Öksüz, burada yaptigi konusmada, Kars'ta egitim alan ögrencilerin, bilimsel arastirma süreçlerini yakindan görmesi, bu süreçlere dahil olmasi ve kendi benliginde bilim kültürünü hissetmesi amaciyla, TÜBITAK tarafindan desteklenen bu projenin gelecege yeni kapilar açacagini söyledi.

Türkiye'de son yillarda yapilan bilimsel çalisma ve teknolojik atilimlarla birçok alanda yerli ve milli üretimlerin yapildigina dikkati çeken Öksüz, "Artik ülkemiz yerli ve milli otomobilini üretmis, savunma ve gemi sanayi basta olmak üzere daha birçok alanda ürettigi teknolojik ürünleri, ihraç eder hale gelmistir. Gelecegimizi sekillendirecek olanlar elbette ki sevgili gençlerimizdir. Toplumun aydinlik gelecege ulasmasi, gençlerimizin kazanacagi vizyona, ufkunun genisligine baglidir. Gençlerimiz, bilimin isigindan ve teknolojiden yararlandiklari oranda gelecege emin adimlarla yürüyebilirler." dedi.

Proje yürütücüsü Mustafa Othan da 4 gün boyunca 58 farkli atölyede ögrencilerin atölye liderleri esliginde bilimsel bilginin nasil elde edildigini deneyerek ve uygulayarak anlatacaklarini kaydetti.

Günümüzde uygulanan egitim anlayisinin her geçen yil ihtiyaçlara göre degistigini anlatan Othan, "Yapilacak proje faaliyetleriyle ögrencilerin bilimsel deneyim kazanmasini saglayacak çok sayida etkinlik, atölye, sergi, uzay küresi, müzik dinletisi, bilimsel söylesinin yani sira gökyüzü gözlemleri yaptirilarak katilimcilarin yaparak ve yasayarak ögrenmeleri saglanacaktir." diye konustu.

Konusmalarin ardindan Vali Öksüz, beraberindekilerle proje atölyelerini gezerek bilgi aldi.

Açilisa, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, Il Milli Egitim Müdürü Aydin Acay ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA