IMF Kredisi Için Verileri Yayinlamasi Sart Kosulan Tanzanya, Kovid-19 Rakamlarini Paylasacak

Uluslararasi Para Fonundan (IMF) kredi alabilmesi için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) iliskin verileri paylasmasi sart kosulan Tanzanya hükümeti, salgina dair rakamlari her hafta açiklayacagini duyurdu.

The Citizen gazetesinin haberine göre, salginin basindan bu yana Kovid-19 vaka ve ölümlerini düzenli olarak paylasmayan Tanzanya'nin Saglik Bakani Dorothy Gwajima, tüm verileri her hafta düzenli olarak Dünya Saglik Örgütüne göndereceklerini ifade etti.

Bakan Gwajima, rakamlarin yayinlanmasinin Kovid-19'un kamu sagligina bir tehdit oldugunun onaylanmasi anlami tasidigini söyledi.

Mart ayinda hayatini kaybeden eski Devlet Baskani John Magufuli döneminde halk arasinda panige yol açtigi gerekçesiyle verileri yayinlamama karari alan Tanzanya, yeni baskanla birlikte birkaç kez verileri güncellemisti.

IMF'nin Tanzanya Temsilcisi Jens Reinke, ülkenin 574 milyon dolarlik acil krediden faydalanmasi için verileri açiklamasinin sart oldugunu söylemisti.

Salgini önemsemeyen tavirlariyla gündeme gelen Magufuli'nin ölümü sonrasi devlet baskanligi koltuguna oturan Samia Suluhu Hassan, ülkenin salginla mücadele yöntemini degistirmisti.

Ülkede simdiye kadar kaydedilmis 26 binden fazla vaka bulunurken, 500 binden fazla kisiye de asi yapildi.

Kaynak: AA