Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan Terörle Mücadelede Kararlilik Mesaji

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, '68 Ekim Olaylari'nin 7. yili dolayisiyla hazirlanan videoyu paylasti

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan Terörle Mücadelede Kararlilik Mesaji
Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, "Çocuklar dahil hiçbir kutsali olmayan hain terör örgütlerine inat, ülkemizin dört bir yaninda baris ve güvenligi tesis etmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Altun, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca, "6-8 Ekim Olaylari"nin 7. yili dolayisiyla hazirlanan videoyu sosyal medya hesabindan paylasti.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, paylasiminda, "Çocuklar dahil hiçbir kutsali olmayan hain terör örgütlerine inat, ülkemizin dört bir yaninda baris ve güvenligi tesis etmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz." mesajina yer verdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çagrisinin ardindan terör örgütü PKK/YPG yandaslarinin 6-8 Ekim 2014'te Aynularab (Kobani) bahanesiyle gerçeklestirdigi olaylarin anlatildigi videoda, Diyarbakir'da ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayrami'nda et dagitmak isterken katledilen Yasin Börü ve 3 arkadasi da anildi.

Videoda, 6-8 Ekim olaylari "HDP'nin kanli provokasyonu" olarak tanimlanirken, HDP yöneticilerinin PKK/PYD/YPG terör örgütüne destek veren açiklamalarindan da örneklere yer verildi.

Videonun sonunda, "Türkiye Cumhuriyeti, 2014'ten bugüne sinirlarimizin ötesinde ve içeride yürüttügü onlarca basarili askeri operasyon sonrasi büyük darbeler yiyen terör örgütlerine karsi kararli bir sekilde mücadele vermeye devam ediyor. Hakkari'den Edirne'ye kadar vatanin dört bir kösesinde baris ve emniyet içinde yasamamiz için gözlerini kirpmadan canlarini feda eden sehitlerimizi rahmetle ve minnetle aniyoruz." ifadeleri yer aldi.
Kaynak: AA