Alapli Çayi'nda Islah Çalismalari Basliyor

Devlet Su Isleri (DSI)’nin Kastamonu, Sinop ve Bartin illerindeki sel felaketi nedeniyle bir süre ara verdigi Alapli Çayi islah çalismalarina yeniden baslandi.

Alapli Çayi'nda Islah Çalismalari Basliyor
Çalismalari yerinde inceleyen Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, Kastamonu, Sinop ve Bartin’daki sel felaketinden dolayi Alapli Çayi’nda temizlik çalismasi yürüten DSI’nin araç gereç ve ekipmanlarin sel bölgelerinde yürütülen çalismalara destek vermek amaciyla bu bölgelere sevk edildigini belirterek, "Bu yüzden Alapli Çayi’ndaki çalismalara bir süre ara verilmisti. DSI ekipleri, yeniden Alapli Çayi’nda islah çalismalarina basladilar. Önümüzdeki günlerde, araç, gereç ve ekipman sayisi daha da artacak" ifadelerini kullandi.

Alapli Çayi’ndaki islah çalismalarinda büyük bir mesafe katedildigine isaret eden Kaymakam Vedat Yilmaz, "Ilk etapta yürütülen çalismayla, Çay’in Mollabey köyü istikametinde islah çalismalari büyük ölçüde tamamlanmisti. Su anda, Çay’in denizle birlestigi eski ve yeni köprü güzergahinda ’sallama’ adi verilen kazici ile derinlemesine temizlik çalismalarina devam ediliyor. Alapli Çay’inin, Mollabey köyü ile Isafakihli köyü arasindaki kisminda da temizlik çalismasi yapilacak. Yilbasina kadar sürecek çalismayla, Alapli Çayi’ndaki islah çalismalarini tamamlamayi hedefliyoruz" dedi.

Bilindigi gibi, Alapli Çayi’ndaki temizlik çalismalarinin etkisiyle, bir çok bölgede sel felaketlerine neden olan siddetli yagislara ragmen Alapli Çayi’nda herhangi bir taskin yasanmamisti.
Kaynak: İHA