ABD Halkinin Biden'a Desteginin Azalmasi Virginia'daki Valilik Yarisini Kizistirdi

ABD halkinin Baskan Joe Biden'a desteginin temmuzdan bu yana azalmasi, Virginia'da kasim ayinda yapilacak valilik seçimleri için Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar arasindaki yarisi da hareketlendirdi.

Biden'in seçmenler tarafindan kabul görme orani, özellikle Afganistan'dan çekilme süreci ve Kovid-19 vakalarinin hizla artmasi nedeniyle temmuz ayindan bu yana yaklasik 15 puan gerileyerek yüzde 43 seviyesine geldi.

Demokratlarin "kalesi" olarak görülen eyaletlerden Virginia'da kasim ayinda yapilacak valilik seçimleri ise Biden'in performansindan etkilendi.

Emerson College'in yaptigi ankete göre, valilik için Demokratlarin adayi Terry McAuliffe yüzde 49 oraninda oy alirken, Cumhuriyetçi aday Glenn Youngkin yüzde 48 ile basa bas bir yaris götürüyor.

Ayrica Emerson College'in Virginiali seçmenler arasinda yaptigi ankette, katilimcilarin yüzde 45'i Biden'i onayladigini, yüzde 48'i onaylamadigini kaydetti.

- Beyaz Saray Virginia'daki durumdan endiseli

Öte yandan, ABD merkezli yayin kurulusu "The Hill'in" haberine göre, Beyaz Saray Virginia'daki valilik yarisini Cumhuriyetçilerin kazanmasindan endiseli.

Biden yönetimi, Virginia'daki sonucun 2022'de yapilacak Kongre ara seçimlerinde ve 2024 baskanlik seçimlerinde Biden'in performansini büyük oranda etkileyecegini düsünüyor.

Kaynak: AA