TBMM Baskani Sentop, Kirgizistan Enerji Ve Sanayi Bakani Bekmurzaev'i Kabul Etti Açiklamasi

'FETÖ, faaliyet gösterdigi her ülke açisindan bir milli güvenlik riski, tehdidi olusturuyor. Bu örgüte karsi birlikte mücadele etmeliyiz'

TBMM Baskani Mustafa Sentop, "FETÖ, faaliyet gösterdigi her ülke açisindan bir milli güvenlik riski, tehdidi olusturuyor. Bu örgüte karsi birlikte mücadele etmeliyiz." dedi.

Sentop, Kirgizistan Enerji ve Sanayi Bakani Doskul Bekmurzaev ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kirgizistan heyetini, TBMM'de misafir etmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Sentop, Kirgizistan'in, Türkiye için çok özel bir ülke oldugunu söyledi.

Türkiye'nin, Kirgizistan'in bagimsizligini ilk taniyan ülke oldugunu hatirlatan Sentop, Kirgizistan'in bagimsizliginin 30'uncu yilini tebrik etti. Sentop, "Allah ebediyete kadar bagimsiz Kirgizistan'i muhafaza etsin." diye konustu.

Sentop, Kirgizistan'in ekonomik refahi, kalkinmasi, büyümesi için her türlü destegi vermeye hazir olduklarini dile getirerek, "2021'in, ayrica Kirgizistan ile iliskilerimizin stratejik ortaklik düzeyine ulasmasinin 10'uncu yili. Ticaret hacmimizle ilgili de gelismeler var. Salgin döneminde olunmasina ragmen 2021'in ilk 7 ayinda ticaret hacmimiz, 2020'nin ayni dönemine göre yüzde 55 oraninda artti. Cumhurbaskanlarimizin belirledigi 1 milyar dolarlik ikili ticaret hacmi hedefine insallah en kisa sürede ulasacagiz." ifadelerini kullandi.

FETÖ'nün, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe tesebbüsünü hatirlatan Sentop, "FETÖ, faaliyet gösterdigi her ülke açisindan bir milli güvenlik riski, tehdidi olusturuyor. Bu örgüte karsi birlikte mücadele etmeliyiz." mesajini verdi.

Sentop, iki ülke arasinda son dönemde üst düzey ziyaretlerde önemli adimlarin atildigina isaret ederek, "Ziyaretinizin de iki ülke arasinda iliskileri gelistirme yönündeki iradeyi teyit eden bir mahiyet tasidigi kanaatindeyim. Ziyaretinizin hayirli sonuçlar getirmesini, görüsmelerinizin faydali olmasini temenni ediyorum." dedi.

- "Tarihimiz ve kaderimiz ayni"

Kirgizistan Enerji ve Sanayi Bakani Doskul Bekmurzaev de Kirgizistan'in bagimsizligini ilk taniyan ülkenin, Türkiye olduguna isaret ederek, iki ülkenin tarihi, kaderi, dili ve dininin ayni oldugunu söyledi.

Bekmurzaev, daha önce Türkiye'ye geldigini ancak bakan olarak gelmekten memnuniyet duydugunu dile getirdi.

Kabule, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Yardimcisi Seref Kalayci, TBMM Türkiye-Kirgizistan Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ile AK Parti Karaman Milletvekili Recep Seker de katildi.

Kaynak: AA