Sultangazi Belediye Baskani Dursun Açiklamasi 'Camilerimiz Ilim Ve Irfanin Merkezidir'

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolayisiyla ilçede görev yapan imam ve müezzinlerle bir araya geldi. Baskan Dursun, “Cami ve mescitlerimizin egitim, ilim ve irfanin merkezleri haline getiren kiymetli hocalarimizin haftasi kutlu olsun” dedi.

Sultangazi Belediye Baskani Dursun Açiklamasi 'Camilerimiz Ilim Ve Irfanin Merkezidir'
Sultangazi Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolayisiyla düzenlenen kahvalti programina ev sahipligi yapti. Programa Sultangazi Kaymakami Ugur Kalkar, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, Ilçe Müftüsü Abdullah Yilmaz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Necati Tekbas, AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu, MHP Ilçe Baskani Yusuf Özel ile imamlar ve müezzinler katildi.

Programda konusan Kaymakam Ugur Kalkar, camilerin sosyal hayattaki önemine dikkat çekerek imamlar ve müezzinlerin yaptigi görevlerin büyük bir önem tasidigini vurguladi.

“Camiler makam ve mevki gözetmeksizin insanlari bir araya getiriyor”

Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolayisiyla ilçede görev yapan imam ve müezzinlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarini dile getirerek sözlerine baslayan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Camiler hayatimizin merkezinde bulunan, gönüllerimizi bulusturan çok önemli müesseselerdir. Yardimlasma, dayanisma, hosgörü, birlik ve beraberlik gibi çok önemli degerlerin toplumumuzda yayginlasmasinin ve artmasinda buralarin çok önemli bir rolü var. Günde bes vakit okunanlar ezanlarin çagrisina uyarak camilere giden insanlarimiz makam ve mevki gözetmeksizin ayni safta bir araya gelmenin ve ayni ulvi duygulari paylasmanin hazzini yasar. Camiler ayni zamanda birer ilim ve irfan yuvasidir. Iyilik ve güzelligin, ilim ve ahlakin ögretilmesinde camilerimizin ve tabi ki din görevlisi hocalarimizin çok önemli bir rolü bulunuyor. Bu anlamda üzerimizde büyük bir emegi bulunan, cami ve mescitlerimizi egitim, ilim ve irfanin merkezleri haline getiren kiymetli hocalarimizin bu haftasini kutluyorum” dedi.

Sultangazi Müftüsü Abdullah Yilmaz ise programin düzenlenmesinde katkisi geçenlere tesekkür ederek, din görevlilerinin toplum hayatindaki önemine dikkat çekti.

Programda son olarak emekli olan din görevlilerine yaptiklari hizmetler dolayisiyla birer plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA