(Düzeltme) Rüsvet Iddiasiyla Tutuklanan Daire Baskaninin Tutukluk Halinin Devamina Karar Verildi

Samsun’da ’rüsvet aldigi’ iddiasiyla tutuklanan eski daire baskani ile rüsvet verdigi iddia edilen müteahhidin 4 yildan 12 yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilamalarina baslandi. Mahkeme Bahattin K.’nin tutuklu halinin devamina karar verdi.

(Düzeltme) Rüsvet Iddiasiyla Tutuklanan Daire Baskaninin Tutukluk Halinin Devamina Karar Verildi
Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’in 28 Eylül 2020 tarihinde Samsun Cumhuriyet Savciligina yaptigi ihbar sonucu Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan çalisma baslatildi. Yapilan teknik ve fiziki takipler sonucu Büyüksehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Baskani Bahattin K.’nin çay paketleri içinde müteahhit Y.T.’den rüsvet aldigi, ailesi ile Rize Ikizdere’deki bir termal otelde konakladigi ve 5 bin 977 lira faturayi da müteahhit Y.T.’ye ait sirketin ödedigi tespit edildi. KOM Sube Müdürlügü ekipleri yaptiklari takip sonucu Bahattin K.’nin aracinda çay paketi altina gizlenmis zarf içinde 30 bin lira para ele geçirdi. Bahattin K.’nin telefonla görüstügü Y.T.’den çok daha fazla para istedigi belirlendi. Polis rüsvet olayinin paralarin farkli tarihlerde çay paketi içine gizlenerek Y.T. tarafindan Bahattin K.’nin aracina birakilip rüsvet alisverisinin bu sekilde devam ettigini, sahislarin suçtan kurtulmak için böyle yola basvurduklarini ortaya çikardi.

KOM Sube Müdürlügü ekiplerinin operasyona sonucu Mali Hizmetler Daire Baskani Bahattin K. ‘rüsvet almak’ suçundan, müteahhit Y.T. ise ‘rüsvet vermek’ suçundan 22 Aralik 2020 tarihinde tutuklanarak Samsun Kapali Cezaevine gönderildi.

Müteahhit Y.T.’nin avukati Ata Giritli, Samsun Cumhuriyet Savciligi’na müvekkilinin yeniden ifadesinin alinmasi için basvuruda bulundu. Savcinin talimatiyla 14 Ocak 2021 günü tutuklu bulundugu Samsun Kapali Cezaevi’nden Samsun Adliyesi’ne getirilen müteahhit Y.T., savciya ifade verdikten sonra tahliye talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza sevk edildi. Nöbetçi mahkeme Y.T.’nin tahliyesine karar verdi.

Cezaevinde tutuklu bulunan Bahattin K. ile tutuksuz olan müteahhit Y.T. hakkinda Samsun Cumhuriyet Bassavciliginca iddianame hazirlandi. Savci, Bahattin K. ile Y.T.’nin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 252/ 1-2 maddesi geregi 4 yildan 12 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açti. Söz konusu davanin ilk durusmasi Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde bugün görüldü.

Tutuklu yargilanan daire baskani Bahattin K. hakkindaki suçlamalari kabul etmeyerek, müteahhit Y.T. ile tanisikliginin bulundugunu, ailece görüstüklerini ve kendisinden borç para aldigini söyledi.



Y.T.’nin avukati Ata Giritli ise, "Müvekkilim Y.T.’nin belediyeden 3 milyon lira alacagi vardir. 3 yildir alamadi. Müvekkilim magdur oldu. Korana virüs döneminde bankadan kredi almak zorunda kaldik. Yetili oldugu düsüncesiyle Bahattin’e para verdik. 30 bin lira para vermek zorunda kaldik. 3 senedir paramizi alamamistik. Müvekkilim beraat etmesi gerekir. Rüsvet degil, irtikap suçu islenmistir. Suçun magduru biziz. Irtikap suçunu de isleyen Bahattin’dir" dedi.

Durusma savcisi mütalaasini açiklayarak her iki sanigin da "rüsvet" suçundan cezalandirilmasini talep etti. Mahkeme, eski daire baskani Bahattin K.’nin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi karar verilmek üzere 20 Ekim’e erteledi.
Kaynak: İHA