Dis Tedavisi Için Geldigi Memleketinde Aort Damari Degistirildi

Almanya’dan Türkiye’ye dis tedavisi için gelen 61 yasindaki Hüseyin Bozyer, ani baslayan karin agrisi sikayeti sonrasi yaptirdigi check-up sirasinda aort damarinin yirtilmak üzere oldugunu ögrendi. Solugu Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlari Prof. Dr. Ahmet Baltalarli ve Prof. Dr. Mustafa Saçar’in yaninda alan Bozyer, basarili operasyon sonucu sagligina kavustu.

Dis Tedavisi Için Geldigi Memleketinde Aort Damari Degistirildi
Almanya’nin Wolfen sehrinde otobüs soförlügü yapan 61 yasindaki Hüseyin Bozyer, memleketi Denizli’ye hem yillik iznini geçirmek hem de dis tedavisi olmak için geldi. Dis tedavisi yaptirirken ani olarak karin agrisi baslayan Bozyer, tavsiye üzerine Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde genel saglik taramasina (check-up) girdi. Saglik taramasi sonucunda Bozyer’in aort damarinin yirtilmak üzere oldugu ögrenildi.

Saglik taramasindaki hekimlerin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanlari Prof. Dr. Ahmet Baltalarli ve Prof. Dr. Mustafa Saçar’a yönlendirmesi sonucu yirtilmak üzere olan aort damari için Bozyer, anjio ünitesine alindi. Gerçeklesen kapali ameliyat sonrasi aort damari degistirilen Bozyer, kisa sürede sagligina kavusarak Almanya’ya döndü.
Kaynak: İHA