Karamollaoglu, Partisinin Eskisehir Kongresinde Konustu Açiklamasi

'Bugünkü baskanlik sistemi denetimin üzerinde kendini görüyor. Meclis, Sayistay, vatandas denetleyemiyor. O zaman bu sistem düzgün çalismaz. Degismeden de olmaz. Onun için mutlaka bu sistemin degismesi, denetleyebilir bir hale gelmesi icap eder'

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, "Bugünkü baskanlik sistemi denetimin üzerinde kendini görüyor. Meclis, Sayistay, vatandas denetleyemiyor. O zaman bu sistem düzgün çalismaz. Degismeden de olmaz. Onun için mutlaka bu sistemin degismesi, denetleyebilir bir hale gelmesi icap eder." dedi.

Karamollaoglu, partisinin Eskisehir Il Kongresi'nde yaptigi konusmada, bütün dünyaya baris ve huzuru getirebilmek için sahsiyetli bir dis politikaya ihtiyacin oldugunu, bu durumun kendilerinin de olmazsa olmazlari arasinda yer aldigini söyledi.

Sahsiyetli bir dis politikanin kendileri için "hakki üstün tutan", "kendilerini üstün gören ülkelerin etkisinde kalmadan" bir politika olusturmak oldugunu ifade eden Karamollaoglu, Hükümet'in izledigi dis politikayi elestirerek "Dostumuz kalmadi ne Bati'da ne de Dogu'da. Böyle bir dis politika olur mu? Biden ile görüsebilmek için adam görüsürse görüsecegiz, görüsmezse görüsmeyecegiz. Bana ne ya. Kim Biden? Biz boynumuzu bükmeyiz. Hiç kimsenin ne kadar güçlü silahlara sahip olursa olsunlar, ekonomide ne kadar tahakküm eden bir anlayisa sahip olursa olsunlar biz onlar gibi olamayiz." ifadelerini kullandi.

Ülkede, Meclis'in saf disi birakildigini iddia eden Karamollaoglu, sunlari söyledi:

"Bugün için en çok üzerinde durdugumuz konu, iktidarin denetlenebilir olmasidir. Geçmiste 'Kökten baskanlik sistemine karsi degiliz' demistik. Baskanlik sistemine karsi degiliz demek, baskanlik sistemine bizim bütünüyle karsi olmamizdan kaynaklanmiyor. Bugünkü baskanlik sistemi denetimin üzerinde kendini görüyor. Meclis, Sayistay, vatandas denetleyemiyor. O zaman bu sistem düzgün çalismaz. Degismeden de olmaz. Onun için mutlaka bu sistemin degismesi, denetleyebilir bir hale gelmesi icap eder. Yapilan birtakim çalismalarda da bu konu gündemde tutuluyor. Bunun arkasindan elbette bizim dikkate almamiz icap eden ekonomi meselelerimiz var. Egitim gibi çok büyük önem tasiyan sektörler var. Bir de Türkiye için çok büyük önem tasiyan dis politika var."

Tek adayla gidilen kongrede mevcut Il Baskani Fesih Bingöl, baskanliga tekrar seçildi.

Kongreye, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, IYI Parti Eskisehir Milletvekili Arslan Kabukcuoglu ile çok sayida partili katildi.
Kaynak: AA