Afyonkarahisarli Gazi Madalyasini Gururla Tasiyor

Yaklasik 3 yil önce Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü tarafindan düzenlenen saldirida basindan yaralanan ve sol gözünü kaybeden Jandarma Uzman Çavus Salih Yorganci: 'Sehitlik tabii ki en büyük seref. Sehitlikten sonraki en büyük serefin de bizim tasidigimiz seref oldugunu düsünüyorum. Biz devlet savunmasinda her zaman haziriz. Bu devlet için gerekirse canimizi feda etmeye hazir oldugumuzu söylemek istiyorum'

CANAN TÜKELAY - Siirt'in Eruh ilçesinde yaklasik 3 yil önce düzenlenen saldirida basindan yaralanan ve sol gözünü kaybeden Jandarma Uzman Çavus Salih Yorganci, gazilik madalyasini serefle tasiyor.

Malul gazi Yorganci, AA muhabirine, 4 yillik uzman çavusken Siirt'in Eruh ilçesinde 30 Mart 2018'de terör örgütü mensuplariyla çatismaya girdiklerini söyledi.

Yorganci, o gün 30 kisi olduklarini belirterek, "Saldirida 7 arkadasimizi sehit verdik. Askeri tabirle çapraz atese alindik. Merminin sol gözden girip sag kulaktan çikmasiyla yaralandim. Sekip gelen mermiyle yaralandim. Ilk tedavim Siirt Devlet Hastanesinde yapildi." dedi.

Daha sonra GATA'ya sevk edildigini belirten Yorganci, olaydan 5 gün uyandigini söyledi.

Yorganci, kulagindan bir sivi geldigini ifade ederek, "Bu sividan çok korkuldu. Daha sonra kulak tedavim devam etti. Bu sekilde 6 ay tedavim sürdü. Son raporumu da aldiktan sonra emekli oldum. Ömrüm boyunca tasiyacagim serefle bir yola girmis bulunmaktayim." diye konustu.

Sol gözünün protez oldugunu dile getiren Yorganci, "Sag kulagim duymuyor. En kötüsü de tat ve koku almiyorum, merminin geçis istikametinden dolayi. Yedigim hiçbir seyin tadini ve kokusunu almiyorum." ifadelerini kullandi.

Gazilerin her zaman göreve hazir olduklarini vurgulayan Yorganci, söyle konustu:

"Sehitlik tabii ki en büyük seref. Sehitlikten sonraki en büyük serefin de bizim tasidigimiz seref oldugunu düsünüyorum. Biz devlet savunmasinda her zaman haziriz. Bu devlet için gerekirse canimizi feda etmeye hazir oldugumuzu söylemek istiyorum. Biz her zaman bu vatan için ölmeye de savasmaya da haziriz."
Kaynak: AA