'Sivil Üniversite' ADA Güz Dönemi Için Ögrencilerini Bekliyor

Ankara Düsünce Atölyesi'nin 50 farkli alandaki güz dönemi egitimleri için basvurular 6 Kasim'a kadar yapilabilecek 100'ün üzerindeki gönüllü akademisyen tarafindan çevrim içi verilecek egitimler için basvurular, 'www.adatolyesi.org.tr' internet adresi üzerinden yapilabilecek ADA Genel Koordinatörü Aysenur Kurt: 'Sosyal bilimlerin farkli disiplinleri ve dil alaninda yapilacak atölyelere basvurularin basladigi 28 Ekim'den beri yaklasik 5 bin kisi basvuru yapti, toplamda 10 bin kisinin katilimi bekleniyor' 'Atölyelere basvurularda asgari lisans egitimi sarti getirdik'

SEFA SAHIN - "Sivil üniversite" olma misyonu tasiyan Ankara Düsünce Atölyesi'nin (ADA), Kovid-19 salgini nedeniyle 1 Kasim itibariyla çevrim içi olarak 50 alanda yapacagi güz dönemi egitimleri için basvurular basladi.

ADA'nin Mart 2019'da hayata geçirdigi atölye egitimlerinin 2021 yili güz dönemi, Kovid-19 salgini sebebiyle çevrim içi olarak düzenlenecek.

Lisans ögrencileri veya en az lisans düzeyinde mezun olanlarin ücretsiz katilabilecegi atölyelere basvurular, 6 Kasim'a kadar yapilabilecek.

1 Kasim'da baslayacak ve 26 Aralik'a kadar devam edecek, aralarinda "Atik Yönetimi", "Çocuk Edebiyati", "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi", "Modern Japonya Tarihi", "Psikosentez", "Akdeniz'de Enerji ve Güvenlik" gibi konularin da yer aldigi 50 atölyede sosyal bilimler ve dil alaninda egitimler verilecek.

Basvuru ve atölyelerle ilgili detayli bilgiye, "www.adatolyesi.org.tr" internet adresi üzerinden ulasilabilecek.

- "Güz, bahar ve yaz dönemlerinde egitimler yapiliyor"

ADA Genel Koordinatörü Aysenur Kurt, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ADA'nin merkezinin Ankara Kalesi'nin bulundugu bölgede, bin civarindaki sanat atölyesinin yakininda yer aldigini belirtti.

Kurt, atölye egitimlerinin, güz, bahar ve yaz olmak üzere üç dönem halinde uygulandigini kaydederek, 2021'de kis ve bahar döneminde egitimlerin Kovid-19 salgini nedeniyle çevrim içi yapildigini hatirlatti.

125 atölyeyle baslayan 2021 bahar dönemi egitimlerinin yogun katilimla tamamlandigini ve yaz döneminde yalnizca dil atölyelerinin açildigini aktaran Kurt, sunlari kaydetti:

"2021 güz döneminde sosyal bilimlerin farkli disiplinleri ve dil alaninda yapilacak atölyelere basvurularin basladigi 28 Ekim'den beri yaklasik 5 bin kisi basvuru yapti, toplamda 10 bin kisinin katilimi bekleniyor. Basvuru yapanlar arasindan kayitlari kabul edilenlerle mail üzerinden iletisime geçilecek. Egitimleri, 100'ün üzerinde gönüllü akademisyen verecek. Güz döneminde hem atölye sayisini hem de kontenjani azalttik. Atölyelere basvurularda asgari lisans egitimi sarti getirdik. Nitelige odaklanarak, özellikle akademik kariyer hedefleyen ögrencilerin azami fayda saglamasini umuyoruz. Bu dönem katilimcilarimiz ve hocalarimiz arasindaki diyalogun daha güçlü olacagini öngörüyoruz."

- "Basariyla tamamlayanlara belge verilecek"

Kurt, atölyelerdeki egitimlerin yurt içi ve yurt disindan akademisyenler tarafindan verilecegini ifade ederek, "Atölyelere yurt içinin yani sira Iran, Portekiz, Azerbaycan, Fransa, Almanya ve ABD'den Türkler agirlikli olmak üzere yabancilar da katiliyor." bilgisini paylasti.

Haftada en az bir gün yapilacak atölyelerin en az 1, en fazla 2 saat sürecegini bildiren Kurt, yüzde 90 devam zorunlulugu ve bir bitirme ödevi sunma sarti bulunan atölyeleri basariyla tamamlayanlara belge verilecegini aktardi.

Kurt, sosyoloji, hukuk, uluslararasi iliskiler, tarih, siyaset bilimi, edebiyat, egitim bilimlerinde atölye çalismalarinin yapildigina deginerek, "Buradaki amacimiz, katilimcilarin farkli disiplinlerde, alaninda yetkin hocalardan bilgi alabilmesine, hocalarin ise bilgilerini ilgilisine aktarabilmesine olanak saglamak. Nitelikli ve herkese iyi gelen düsünce üretmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA