Trafik Kazasinda Ölen Gencin Organlari Bagislandi

Giresun’un Yaglidere ilçesinde trafik kazasinda hayatini kaybeden 27 yasindaki Ismail Bayram’in ailesi, ogullarinin organlarini bagisladi.

Trafik Kazasinda Ölen Gencin Organlari Bagislandi
Yaglidere ilçesinde 26 Ekim Çarsamba günü meydana gelen trafik kazasinda agir yaralanan 27 yasindaki Bayram’in beyin ölümü dün tedavi gördügü Giresun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde gerçeklesti. Bunun üzerine hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zekiye Kirca ve hastanin takibini yapan Dr. Azime Bulut, Ismail Bayram’in annesi Eyice ve babasi Esref Bayram ile görüserek aileyi organ bagisi konusunda ikna etti. Uzman ekip tarafindan hastanin alinan kalbi Saglik Bakanligi uçagiyla Istanbul’a, iki böbregi, karacigeri ve iki korneasi da UMKE ekiplerince Samsun’a götürüldü.

26 Ekim tarihinde Espiye-Yaglidere karayolu Çinarli mevkiinde Muhammet Ikbal Küpüç idaresindeki 28 BB 195 plakali kamyonet ile sürücüsü henüz tespit edilemeyen 28 YB 446 plakali otomobil kafa kafaya çarpismisti. Kazada Hüseyin Kahveci olay yerinde hayatini kaybederken, Ismail Bayram ise agir yarali olarak Giresun Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilmisti. Ayni kazada 5 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA