Özel Gereksinimli Bireylerden Anitkabir Ziyareti

İçel Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi, 29 Ekim etkinlikleri kapsaminda özel gereksinimli bireyleri aileleri ile birlikte Anitkabir’e götürdü. Özel bireyler, Kurtulus Savasi Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi’ni de ilk kez görmenin mutlulugunu yasadi.

Özel Gereksinimli Bireylerden Anitkabir Ziyareti
Aralarinda daha önce hiç Anitkabir’i görme firsati olmamis bireylerin de oldugu gezide, önce rehber esliginde Anitkabir’in tüm bölümleri gezildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahinda ziyaret eden katilimcilar, duygu dolu anlar yasadi. CHP İçel Milletvekili Alpay Antmen de Anitkabir ziyaretine katilarak, özel gereksinimli bireyleri yalniz birakmadi.

Anitkabir ziyaretinin ardindan Ulus’ta bulunan Kurtulus Savasi Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi’ni gezen katilimcilar, Cumhuriyet’in kurulusuna taniklik eden iki tarihi binayi görmenin mutlulugunu yasadi. Katilimcilar son olarak Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni gezdi. Burada gerçeklestirilen sivi azot ve elektrik gösterisini ilgiyle izleyen katilimcilar, unutmayacaklari bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusu yasadi.
Kaynak: İHA