KLÜ Rektörü Sengörür'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Kirklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Sengörür, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Sengörür, mesajinda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98'inci yildönümünün büyük bir sevinç ve gururla kutlandigini belirtti.

29 Ekim 1923'te Türk milletinin istiklal ve istikbali için esi benzeri görülmemis bir mücadele verdigini ifade eden Sengörür, sunlari kaydetti:

"Milli Mücadele'nin Cumhuriyet ile taçlandigi 29 Ekim 1923, ülkemiz için bir tarih olmaktan çok daha öte bir degerdir. Bir milletin var olus mücadelesinin büyük fedakarliklarla 'Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir' düsüncesine dönüstügü sanli gündür. Bizler bu anlamli günde vatanin bagimsizligi için canlarini feda eden sehitlerimizi asla unutmayacagiz. Ecdadimiza yakisir bir sekilde bizlere emanet edilen Cumhuriyet'imizi her geçen gün güçlendirmek için var gücümüzle çalisacagiz.

Kirklareli Üniversitesi olarak vatan sevgisiyle dolu, nitelikli, ülkesinin gelisiminde ve yükselmesinde görev alacak bireyler yetistirmek ve ögrencilerimiz ile akademik ve idari kadromuzla bir bütün olarak evrensel bilimin öngördügü ilkeler dogrultusunda bilimde, teknolojide ve egitimde ülkemizin adini duyurmak için özveriyle çalismaya devam edecegiz."

Kaynak: AA