Cenevre'de Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98'inci yil dönümü, Isviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen resepsiyonla kutlandi.

Birlesmis Milletler (BM) Cenevre Ofisi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadik Arslan, Dünya Ticaret Örgütü Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Alparslan Acarsoy ve Türkiye'nin Cenevre Baskonsolosu Mehmet Sait Uyanik'in ev sahipliginde, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün (WIPO) Cenevre'deki merkezinde verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami resepsiyonuna, Isviçre'deki Türk toplumundan isimlerin yani sira yabanci ülke misyonlarindan temsilciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan programda, Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Cumhuriyet Bayrami mesaji okundu.

Daha sonra konusma yapan Büyükelçi Arslan, 2020'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Cenevre'de resepsiyon düzenlenemedigini hatirlatarak, bu yil Cumhuriyet Bayrami'ni kutlayabilmekten mutluluk duydugunu belirtti.

Arslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "yurtta sulh, cihanda sulh" ilkesinden yola çikarak, Türkiye'nin insan merkezli bir dis politika benimsedigini vurgulayarak, "Atatürk'ün barisçil ve demokratik vizyonu, günümüzün küresel sorunlarina çözüm getirme yolunda sadece bize degil, bütün dünyaya isik tutmustur." dedi.

Türkiye'nin BM'nin kurucu olmakla birlikte çok sayida uluslararasi kurulusa üyeliginin bulundugunu ifade eden Arslan, "Tecrübeli diplomatlarimizdan Sayin Volkan Bozkir'in BM Güvenlik Konseyi'nin 75. Dönem Baskani olarak seçilmesi, Türkiye'nin siyasi çok yanliliginin bir göstergesidir." diye konustu.

Arslan, dünya genelinde 252 diplomatik misyonu bulunan Türkiye'nin dünyadaki 5'inci en genis diplomatik aga sahip oldugunu belirterek, "Türkiye, çevresinde ve dünyada baris, huzur ve istikrarin tesis edilmesi yolunda kararliligini sürdürecektir." ifadelerini kullandi.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfagindan lezzetler ikram edildi.

Kaynak: AA