Bakan Yardimcisi Tunç, Malatyali Muhtarlarla Bulustu

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç, Malatya’nin Battalgazi ilçesine bagli yaklasik 30 kisilik muhtar heyetini makaminda kabul etti. Görüsmede bölgenim sulama sorunlari basta olmak üzere birçok konu ele alindi.

Bakan Yardimcisi Tunç, Malatyali Muhtarlarla Bulustu
Malatya’nin Battalgazi ilçesinde yasanan tarimsal sulama sikintisinin çözümü noktasinda bölgeye baraj yapilmasi için girisimde bulunan muhtarlar, son olarak Ankara’da Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç ile bir araya geldi.

Yaklasik 30 muhtarin katildigi toplanti sonrasi açiklama yapan Battalgazi yöresi sulama suyu koordinatörü Mehmet Nuri Alan, yaptiklari görüsmenin bölge için çok verimli geçtigini söyledi.

Yöremiz basta sulama suyu olmak üzere tarim, hayvancilik ve orman gibi konulari ele aldiklari toplantida müjde aldiklarini da belirten Alan, “Öncelikle bu toplantinin gerçeklesmesine zemin hazirlayan basta AK Parti Malatya Il ve Battalgazi ilçe baskanligimiza, Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalik ve Bülent Tüfenci’ye yöre halki adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Toplantida Battalgazi’nin sulama suyu problemine çözüm üretecek baraj ve gölet projelerinin masaya yatirildigini kaydeden Alan, “Bakan yardimimiz ile Silan Baraji, Beypinar’in göletten baraja çevrilmesi, Yenice göletinin insaatina baslanmasi, Pelitli göleti ile ilgili taslak rapor, Erenli mahallesinin kapikaya barajinda pompajla su almasi, Hatunsuyu’nda aritilmamis kanal suyuyla tarim yapilmasina kesinlikle izin verilmemesi ve bunun yerine Çat barajinin suyunun verilmesi gibi baslica maddeleri görüstük. Ayrica yöremizle ilgili tarim, hayvancilik, ormancilik, tapulastirma, orman köy gibi konularda soru cevap halinde konusuldu. Bu sorularla ilgili çözüm arandi” ifadelerine yer verdi.

Silan Baraji projesinin 2022 planlama ihalesinin yapilacaginin sözünü de aldiklarini kaydeden Alan, Beypinar göleti ile ilgili olarak da baslanan projeyi baraja çevirme sözünü aldiklarini ifade etti.

Yenice göletinin insaatina önümüzdeki 2 ay için de baslanacaginin da kendilerine iletildigini aktaran Alan, yine Yaygin Baraji’nin da sulamaya hazir hale getirildigini söyledi.



Muhtarlar olarak gerçeklestirdikleri ziyarette Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç’un kendilerini oldukça sicak karsiladiklarini da anlatan Alan, “Bakan yardimcimiz Mehmet Hadi Tunç’un, dile getirdigimiz sorunlara çözüm iradesini ortaya koyduklarina sahit olduk. Cumhurbaskanimiz ve Bakanlarimiza yöremiz Battalgazi’ye hizmet ettikleri için tesekkürlerimizi ilettik. Cumhurbaskanimiza iletmeleri üzere selam yolladik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA