New York'ta Empire State Kosusu THY Sponsorlugunda Gerçeklestirildi

Gençlik ve Spor Bakanliginin destegiyle IZEV, engelli haklarina dikkati çekmek amaciyla kosuya katildi IZEV adina yarisan engelli sporcu Kemal Özdemir: “Zihindeki yikilmak zorunda olan duvari yikmak için buradayiz”.

Tüm dünyadan profesyonel ve amatör sporcularin New York’un en ünlü binasina kosarak çiktiklari Empire State Kosusu, Türk Hava Yollarinin (THY) sponsorlugunda düzenlendi.

Bu yil 43’üncüsü düzenlenen kosuda 24 ülkeden 200’den fazla sporcu, 1576 basamak çikarak Empire State binasinin 86’inci katina ulasmak için yaristi.

Birinciligi erkeklerde 10 dakika 46 saniyelik derecesiyle Malezyali Wai Ching Soh, kadinlarda ise 14 dakika 1 saniye ile Amerikali Cindy Harris elde etti.

Kazananlara THY’den açik bilet hediye edildi.

- Kosuya Türkiye’den IZEV iki sporcuyla katildi

Istanbul Zihinsel Engelliler için Egitim ve Dayanisma Vakfi (IZEV), Gençlik ve Spor Bakanliginin destegiyle, kosuya engelli haklarina dikkati çekmek amaciyla iki sporcusuyla katildi.

IZEV adina kosuda, 61 yasindaki bedensel engelli atlet Kemal Özdemir ve uluslararasi markalarin sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan atlet Mert Onaran yaristi.

Onaran, kosu öncesinde AA muhabirine yaptigi açiklamada sunlari kaydetti:

“IZEV Vakfiyla beraber Gençlik ve Spor Bakanliginin destegiyle, Empire State Maratonu'na Kemal Özdemir ile birlikte katilacagiz. 86 kat, 1576 basamagi çikacagiz. Biz bunu engelli haklarina farkindalik yaratmak için yaptik, o nedenle bizim için çok önemli. Ülkemizi en iyi sekilde temsil edip elimizden gelenin en iyisini yapacagiz.”

Kemal Özdemir ise “Ilk hedefimiz iyi bir dereceyle yukari çikarak ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek. Bir baska hedefimiz daha var, zihindeki yikilmak zorunda olan duvari yikmak için buradayiz. Bizim için en önemlisi de bu.” diye konustu.

IZEV Baskani Hakan Kural, vakfin son yillarda tüm projelerinde, Türkiye sosyal markasini isleyecek ve globale çikartacak çalismalar yaptigini belirterek, bu kez de Gençlik ve Spor Bakanliginin destegiyle engellilik baglaminda Türkiye'nin vizyonunu dünyaya anlatmak istediklerini dile getirdi.

Empire State Kosusu'na engelli haklari için katildiklarini ifade eden Kural, “Bu bir ilk ve hayal ettigimiz bir durakti. Bundan sonra da Avrupa’da pek çok çalisma yapmayi planliyoruz.” diye konustu.

Kaynak: AA