Kirklareli'nde Sürücüler 'Kedi - Köpek Çikabilir' Tabelalariyla Uyariliyor

köpek çikabilir" uyarisi içeren tabelalar takildi.

Kirklareli Belediyesi, hayvanseverlerin talebiyle kentte sokak hayvanlari ile trafik akisinin yogun oldugu bölgelere "kedi ve köpek çikabilir" yazili uyari tabelalari yerlestirdi.

Tabelalar ile farkindalik olusturularak sürücülerin sokak hayvanlarina karsi dikkatli olmalari saglaniyor.

Sokak Hayvanlarini Koruma ve Yasatma Dernegi Baskani Seyhan Esen, AA muhabirine, hayvanseverler olarak taleplerinin olumlu karsilanmasinin kendilerini çok mutlu ettigini söyledi.

Bu çalismanin tüm belediyeler tarafindan örnek alinmasi gerektigini ifade eden Esen, "Bu uygulamanin çok faydali olacagina inaniyorum. Tabelalari gören soförler daha duyarli olacak. Çok fazla yavru kedi ve köpekler ezilerek telef oluyor. Bu çalisma ile sürücüler daha dikkatli olacak." diye konustu.

Esen, Kirklareli Belediyesi yetkililerine duyarliliklarindan dolayi tesekkür etti.

Hayvansever Melek Basara da Kirklareli'nin sokak hayvanlarina karsi olan duyarliliginin bir kez daha ortaya konuldugunu kaydetti.

Uyari levhalari ile sürücülerin de dikkatinin çekildigini ifade eden Basara, "Hayvanlarin bu dünyanin gerçek sahibi oldugunu kimse düsünmüyor. Tabelalar ile sürücüler uyarilarak araçlarini yavaslatiyor. Böylelikle hayvanlarin telef olma orani azaliyor." diye konustu.

Kaynak: AA