Iran, Viyana'daki Nükleer Anlasma Müzakerelerinin Kasim Sonuna Kadar Baslayacagini Açikladi

Iran Disisleri Bakan Yardimcisi Ali Bakiri, Avusturya'nin baskenti Viyana'daki nükleer anlasma müzakerelerinin kasim ayinin sonuna kadar baslayacagini belirtti.

Bakiri, Avrupa Birligi (AB) Dis Iliskiler Servisi Genel Sekreter Yardimcisi ve Siyasi Direktörü Enrique Mora ile Brüksel'de yaptigi görüsmelerin ardindan Twitter hesabindan açiklama yapti.

Mora ile temel konular hakkinda "ciddi ve olumlu" müzakereler yaptiklarini aktaran Bakiri, nükleer anlasma görüsmelerine kasim ayinin bitiminden önce baslama konusunda anlastiklarini ve kesin tarihin daha sonra ilan edilecegini ifade etti.

ABD'de Joe Biden'in göreve gelmesiyle 6 Nisan'da Avusturya'nin baskenti Viyana'da yeniden baslayan ve 6 tur yapilan nükleer anlasma müzakerelerine Iran'daki hükümet degisikligi nedeniyle ara verilmisti.

Iran hükümetinin görüsmelere yeniden dönecegini açiklamasinin ardindan Mora, 14 Ekim'de Iran Disisleri Bakan Yardimcisi Ali Bakiri ile Tahran'da görüserek Iran ile AB arasindaki müzakereleri yeniden baslatmisti.

Kaynak: AA