Iran Cumhurbaskani Reisi Açiklamasi 'Benzin Sistemine Yapilan Siber Saldiri Ne Ilk Ne De Son'

'Petrol Bakanligi ve diger tüm kurumlar saldirilari engellemek ve karsi koymak için gerekli adimlari atmali'.

Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, benzin sistemine yapilan siber saldirinin "ne ilk ne de son" oldugunu belirterek, yetkililerden buna hazirlikli olmalarini istedi.

Ülke genelinde benzin dagitim sistemine yönelik siber saldirilar nedeniyle yasanan sorunlar üzerine Petrol Bakanligina "sürpriz" bir ziyaret gerçeklestiren Reisi, burada açiklamalarda bulundu.

Halkin endiseye kapilmamasi için çaba gösterdiklerini söyleyen Reisi, "Benzin sistemine yapilan siber saldiri ne ilk ne de sondur. Petrol Bakanligi ve diger tüm kurumlar saldirilari engellemek ve karsi koymak için gerekli adimlari atmalidir. Gelen raporlara göre, düsman, ülkede sorun çikarmayi ve halkin tepkisini artirmayi amaçliyor." ifadelerini kullandi.

Reisi, daha sonra Tahran'daki bir benzin istasyonunu ziyaret ederek, yasanan soruna dair araç sahipleri ve benzincilerle sohbet etti.

Iran genelinde benzin dagitim sistemine yönelik siber saldiri nedeniyle birçok yerde akaryakit satisi yapilamiyor ve araçlar benzin istasyonlarinin önünde uzun kuyruklar olusturuyor.

Kaynak: AA