Ihtiyaç Sahibi Çocuklarin Ayaklari Üsümeyecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile Manisa Ticaret Borsasi tarafindan ihtiyaç sahibi ögrencilere ulastirilmak üzere 1.350 adet bot temsilen Sehzadeler, Yunusemre ve Saruhanli ilçelerinde görev yapan okul müdürlerine teslim edildi.

Ihtiyaç Sahibi Çocuklarin Ayaklari Üsümeyecek
Manisa Ticaret Borsasi konferans salonunda gerçeklestirilen bot dagitim törenine Vali Yasar Karadeniz, Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Güzgülü, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, ilçe milli egitim müdürleri ve okul müdürleri katildi.

“Ilkögretimde Ayni Egitim Destegi Çalismasi” kapsaminda Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) çatisi altinda faaliyet yürüten ve Türkiye genelindeki 365 (II/Ilçe) oda ve borsa tarafindan her egitim-ögretim yili baslangicinda gerçeklestirilen sosyal sorumluluk organizasyonu ile ilimizde ihtiyaç sahibi ögrencilere dagitilacak olan 1.350 adet botun okul müdürlerine teslimi gerçeklestirildi.

Pandemi sürecinden etkilenen sektörlerin basinda egitimin de yer aldigini ifade eden Vali Yasar Karadeniz, “Ögrencilerimiz, 1 buçuk yillik süre boyunca zaman zaman kesintilerle okullarina kavusmus olsalar da okuldan uzak kaldilar. Bu süreçte de boylari da bir hayli uzadi. Anne babalarin da okul açilinca isi zorlasti. Çünkü çocuklarinin ihtiyaçlarini sifirdan almak durumda kaldilar. Çocuklarinin ihtiyaçlarini karsilamakta zorlanan ailelere ise devletin sosyal yardimlasma ve dayanisma vakiflari araciligiyla her türlü destek veriliyor. Ayrica egitim-ögretime devam eden ögrencilerimiz için de ödenen aylik ödemeler var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimizin ihtiyaç sahibi ailelere vermis oldugu çocuk destekleri de bulunuyor. Ancak bütün bunlarin yaninda elbette ki sivil katkilara ihtiyaç oldugu da muhakkak. Bu bütün dünyada oldugu gibi ülkemizde de böyle” dedi.

Dayanismanin ölçüsü ne kadar yüksek olursa o ülkenin gelismislik seviyesinin de o ölçüde yüksek oldugunu belirten Vali Karadeniz, “Ne kadar dayanisma içerisinde olursak o kadar ileri gideriz. Çünkü gelismis ülkelere baktigimizda sivil toplum kuruluslarinin bu tip kampanyalarinin çok büyük hacimler tuttugunu görürsünüz. Bizimde bu konuda millet olarak duyarliligimiz hat safhada. Sivil toplum kuruluslari, meslek kuruluslari, odalar, borsalar bu anlamda gerçekten çok önemli katkilar sunmaktadirlar. Bugün 1.350 çift botumuzu çocuklarimiza ulastirmak üzere buradayiz. Katkimizin hacmi bu anlamda gerçekten çok güzel. Ben inaniyorum ki burada bu imkânlardan istifade eden çocuklarimiz da egitim ögretimlerini iyi bir sekilde tamamlayarak kendilerinden sonra gelen nesillere ayni imkânlari ayni katkilari fazlasiyla sunacaklardir. Yapmis oldugunuz çalismalardan dolayi size ve ekibinize tesekkür ediyor, bu kampanyanin baskalarina da örnek olmasini temenni ediyorum” dedi.

Törenin sonunda ihtiyaç sahibi ögrencilere ulastirilmak üzere Vali Yasar Karadeniz ve protokol üyeleri tarafindan okul müdürlerine botlarin teslimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA