Göç Idaresi Genel Müdürlügünden Provokatif Paylasimlara Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Provokatif paylasimlara iliskin yürütülen çalismalar sonucunda yabanci uyruklu 7 sahis yakalanmis olup adli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan haklarinda sinir disi etme islemleri baslatilacaktir'.

Içisleri Bakanligi Göç Idaresi Genel Müdürlügü, bir sokak röportaji üzerine sosyal medyadaki "provokatif amaçli paylasimlara" iliskin 7 yabanci uyruklunun sinir disi edilmelerine yönelik islem baslatilacagini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapilan yazili açiklamada, bir sokak röportajinda yer alan "Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz aliyorsunuz" söylemi sonrasi yabanci uyruklu oldugu degerlendirilen kisilerin sosyal medya platformlarindan provokatif amaçli paylasimlarda bulundugunun görüldügü belirtildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Emniyet Genel Müdürlügümüzün ilgili birimleri tarafindan bahse konu provokatif paylasimlara iliskin yürütülen çalismalar sonucunda elde edilen ilk bulgular dogrultusunda yabanci uyruklu 7 sahis yakalanmis olup adli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan haklarinda sinir disi etme islemleri baslatilacaktir. Söz konusu provokatif paylasimlarin tüm boyutlariyla ortaya çikarilmasi ve bu paylasimlari yapan tüm sahislar hakkinda gerekli adli ve idari islemlerin titizlikle ve eksiksiz bir sekilde yerine getirilmesi için çalismalar devam etmektedir."
Kaynak: AA