Metafizik Uzmani Salih Memisoglu'nun Ölümüne Iliskin Davada Mütalaa

Çekmeköy’de metafizik uzmani Salih Memisoglu ve 1 kisinin ölümüne iliskin 5 sanigin yargilandigi davada mütalaa açiklandi. Savci, Memisoglu’nu silahla öldüren Mustafa Öztürk’ün agirlastirilmis müebbet ve 30 yila kadar hapsini istedi. 4 sanigin ise, Öztürk ile fikir ve eylem birligi içinde hareket etmedigi gerekçesiyle beraati talep edildi.



Çekmeköy’de metafizik uzmani Salih Memisoglu’nun aralarinda bulundugu 2 kisinin ölümüne iliskin 1’i tutuklu 5 sanigin yargilanmasina devam edildi. Anadolu 8. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuklu sanik Mustafa Öztürk cezaevinden getirilirken taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Cumhuriyet Savcisi durusmada esas hakkindaki mütalaasini açikladi.

Savci mütalaasinda, sanik Mustafa Öztürk ile maktul Salih Memisoglu arasinda ticari iliskiden kaynakli husumet bulundugunu, sanik Öztürk’ün bu nedenle Çekmeköy’de bulunan Park Of Istanbul isimli is yerine gittigini hatirlatti. Taraflar arasinda tartisma çiktiginin belirtildigi mütalaada, sanik Öztürk’ün yasanan tartisma neticesinde Salih Memisoglu ile çalisani Ömer Faruk Zengin’i silahla ates ederek öldürdügü, Osman Özgölet’i de agir yaraladigi anlatildi. Mustafa Öztürk’ün is yeri çalisanlari Ahmet Hasim Öz, Fatih Gümüs ve Halit Akkaya’ya da silah dogrultarak ates etmeye çalistigi belirtildi.

Savci, agirlastirilmis müebbet ve 30 yila kadar hapsini talep etti

Mütalaada, sanik Öztürk’ün Salih Memisoglu’na yönelik eyleminden dolayi "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi istedi. Ömer Faruk Zengin’e yönelik eyleminden dolayi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi, Osman Özgölet’e yönelik kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan ise 9 yildan 15 yila hapsi talep edildi. Ayrica, sanik Mustafa Öztürk’ün 3 kisiye yönelik "silahla tehdit" suçunu isledigi gerekçesiyle de 6 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

4 saniga beraat talebi

Savci, hakkinda dava açilan diger 4 sanigin ise Mustafa Öztürk ile fikir ve eylem birligi içinde hareket ettiklerine dair yeterli delil bulunmadigindan beraatini talep etti.

“Isteyerek ates etmedim”

Bunun üzerine savunma yapan sanik Öztürk, Salih Memisoglu ile aralarinda ticari iliskiden dolayi anlasmazliklar bulundugunu, olay günü amacinin Salih Memisoglu’nu öldürmek olmadigini, tehdit etmek amaciyla silah dogrulttugunu söyledi.

Isteyerek ates etmedigini ve pisman oldugunu belirten sanik, beraatini istedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Mustafa Öztürk’ün tutukluluk halinin devamina hükmederek, durusmayi eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Mustafa Öztürk’ün Çekmeköy’de bulunan Park Of Istanbul Doga ve Yasam Alani’na geldigi, aralarinda ticari iliskiden dolayi anlasmazlik bulunan Salih Memisoglu ve Ömer Faruk Zengin’i silahla öldürdügü anlatildi. Iddianamede, Mustafa Öztürk’ün Salih Memisoglu’na yönelik eyleminden dolayi ‘tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapsi, Ömer Faruk Zengin’e yönelik eyleminden dolayi “kasten öldürme” suçundan da müebbet hapsi istendi. Öztürk’ün 4 kisiye karsi isledigi “Kasten öldürmeye tesebbüs” suçundan cezalandirilmasi talep edildi.

Mustafa Öztürk’ün çocuklari Ensar Öztürk ve Bayram Öztürk’ün de cinayet eylemine istirak ettigi gerekçesiyle “tasarlayarak öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapsinin istendigi iddianamede, Mustafa Öztürk’e yardim ettigi öne sürülen Mehmet Günes ve Satilmis Günes’in ise “tasarlayarak öldürme suçuna yardim etme” suçundan ayri ayri 20 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: İHA