Istanbul'da Trafik Yogunlugu Yasaniyor

Istanbul'da, sabah saatlerinde trafik yogunlugu artti.

Kentte D-100 kara yolu ve TEM otoyolunun bazi noktalarinda, ana arterler ve caddelerde trafik yavas seyrediyor. Is yerine gitmeye çalisan vatandaslar ile ögrenciler, toplu tasima araçlari ve duraklarda yogunluk olusturuyor. Toplu ulasimda özellikle Cevizlibag ve Zeytinburnu gibi aktarma notlarinda yolcu yogunlugu artiyor.

Anadolu Yakasi D-100 kara yolunda Kadiköy, Atasehir ve Ümraniye'de trafik yogunlugu yasanirken, Kartal ve Maltepe'de akici seyrediyor. Kozyatagi'ndan Kadiköy istikametine dogru yasanan trafigin zaman zaman durma noktasina geldigi görülüyor.

TEM otoyolunda ise 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne (FSM) dogru Kavacik ile Altunizade'de yogunluk artiyor.

Avrupa Yakasi'nda D-100 kara yolu Ankara istikameti Yenibosna mevkisinde baslayan trafik, Bahçelievler, Yenibosna, Incirli Merter yönünde yogunlasirken, Edirnekapi mevkisinde trafigin zaman zaman durma noktasina geldigi gözleniyor.

D-100 kara yolu Ankara istikameti Bahçelievler mevkisinde baslayan trafik yogunlugu, Haliç Köprüsü çikisinda, TEM otoyolu Gaziosmanpasa mevkisinde baslayan yogunluk da Seyrantepe çikisinda normale dönüyor. 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve FSM'de ise trafik akici seyrediyor.

Bu arada, Taksim Tünel Mecidiyeköy istikameti tünel çikisinda bir araçta çikan yangin nedeniyle yol trafige kapatildi. Aracin, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmesinin ardindan trafik akisi normale döndü.

D-100 kara yolu Haramidere mevkisinde Avcilar istikameti yan yol ile Büyükçekmece yönüne, Avcilar mevkisinden Küçükçekmece istikametine yogunluk yasaniyor.

Bayrampasa, Esenler ve Bagcilar'da O3, hal yolu ve diger baglanti yollari ile D-100 kara yolu ve TEM otoyolunda trafik yogunlasiyor.

Öte yandan IBB verilerine göre saat 08.50 itibariyla trafik yogunlugu yüzde 58 olarak ölçüldü.

Kaynak: AA