'Dur' Ihtarina Uymayan Sürücüden Sasirtan Savunma Açiklamasi 'Sirenleri Para Ile Satiyorlar'

Adana’da polisin ‘dur’ ihtarina uymayip kaçan otomobil sürücüsü 3 kilometrelik kovalamaca sonrasinda önü kesilerek kiskivrak yakalandi. Yakalanan sürücü polisin neden durmadin sorusuna ise,” O sirenleri para ile satiliyor” diye cevap verdi.

'Dur' Ihtarina Uymayan Sürücüden Sasirtan Savunma Açiklamasi 'Sirenleri Para Ile Satiyorlar'
Alinan bilgiye göre, Çukurova ilçesine bagli Sehit Bulvari’nda asayis uygulamasi atan polis ekipleri, 01 EFM 02 plakali otomobile ‘dur’ ihtarinda bulundu. Polisin ihtarina uymayan sürücü Mustafa Ç. kaçmaya basladi.

Yaklasik 3 kilometre boyunca ayni bölgede trafik kurallarina hiçe sayarak kaçan Mustafa Ç., Çukurova Arastirma Ekipleri’nce Toros Mahallesi ara sokaklarinda önü kesilerek yakalandi.

Yakalanan sürücü Mustafa Ç., polisin kendisine siren çalip megafonlar uyardigimiz halde neden durmadin sorusuna,” O sirenleri para ile satiyorlar. Kimlik göstereydin duraydim. Beni tanimiyorsunuz beni bilmiyorsunuz, ben adam gibi adamim” diye cevap vererek kendisini savundu.

Otomobilde ve sürücüde asayis yönünden suç unsuruna rastlanmazken sürücünün ehliyeti olmadigi için kaçtigi belirlendi.

Sürücü Mustafa Ç.’ye ehliyetsiz araç kullanma, dur ihtarina uymama, ters yönden ilerleme ve kirmizi isik ihlalinden toplam 4 bin 665 TL para cezasi kesildi. Mustafa Ç’nin kullandigi otomobilde ise baglanarak emniyetin otoparkina çekildi.
Kaynak: İHA