Rick Kasirgasi'nin Meksika'yi Vurmasi Bekleniyor

Büyük Okyanusta olusan ve kategori 1 seviyesinde olan Rick Kasirgasi, Meksika kiyilarina dogru ilerliyor.

Rick Kasirgasi'nin Meksika'yi Vurmasi Bekleniyor
Büyük Okyanusta olusan Rick Kasirgasi Meksika kiyilarina dogru ilerliyor. Kategori 1 seviyesinde olan kasirganin, ilerleyen saatlerde Guerrero eyaletindeki Zihuatanejo sehri ile Michoacan’daki Lazaro Cardenas Limani arasinda karaya çikmasi bekleniyor.

Meksika Ulusal Su Komisyonu (Conagua) tarafindan yapilan açiklamada, kasirganin rüzgar hizinin saatte ortalama 140 kilometre oldugu ve kasirganin saatte 9 kilometre ile kuzeye dogru ilerlemeye devam ettigi aktarildi. Kasirganin rüzgar hizinin yer yer maksimum 165 kilometre hiza ulastigi belirtildi. Kasirganin Guerrero eyaleti kiyilarina 180 kilometre uzaklikta oldugu ifade edilirken, simdiden birçok sehirde firtina ve siddetli yagislar görüldügü, sel baskinlari ve yikilan agaçlar oldugu bildirildi.



Kiyilarda dalga yüksekliginin 7 metreyi bulmasi bekleniyor

Yetkililer, kasirganin karaya ulasmadan önce siddetini daha da artirarak kategori 2 seviyesine ulasmasinin beklendigini aktararak, Michoacan ve Guerrero eyaletleri kiyilarinda dalga yüksekliginin 7 metreye ulasabilecegini ifade etti.

Guerrero, Michoacn, Jalisco, Colima ve Oaxaca eyaletlerinde siddetli yagis ve dolu beklendigini aktaran yetkililer, su baskinlari ve toprak kaymalarina karsi dikkatli olunmasi istedi. Birçok sehirde vatandaslar için barinaklar olusturuldu.

Kasirga kendini simdiden hissettirmeye basladi

Michoacan eyaletinde yer alan Uruapan sehrinde kasirganin getirdigi yagoslar nedeniyle bir kanalda tasma olurken, onlarca ev sula altinda kaldi. Guerrero eyaletinde yer alan turizm sehri Acapulco’da ise siddetli rüzgar nedeniyle agaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

Ordu yardim için hazir bekletiliyor

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador yaptigi açiklamada, kasirganin büyük bir yikima sebep olmasini beklemediklerini ifade ederek, ordunun vatandaslara ve sivil savunma ekiplerine her türlü yardim için hazirda bulundugunu açikladi.

Öte yandan Meksika’da son olarak 13 Ekim’de yasanan Pamela Kasirgasi siddetli rüzgar ve yagisa neden olmus, bir çok sehirde nehirlerin tasmasiyla su baskinlari ve toprak kaymalari yasanmisti.
Kaynak: İHA